A la recerca de la nova Michèle Mouton

El promotor del campionat llançauna iniciativa dirigida exclusivament a les dones.

Al final d’un procés de selecció i preparació, s’incorporarà una tripulació al campionat JWRC 2025.
assistir

La pilot francesa és fins ara l’única dona que ha guanyat en una prova del campionat del món i cal reconèixer que avui en dia no hi ha cap pilot al WRC que sembli capaç de succeir-la. De fet, les participacions femenines són força escasses a aquest nivell durant els últims anys o lustres i ara es vol intentar revertir aquesta tendència.

Aquesta iniciativa consta de diverses etapes. La primera consistirà en seleccionar 15 candidates de 27 anys o menys. En presentar la sol·licitud, les joves faran un vídeo de presentació de dos minuts de durada on expressen les seves motivacions per participar en aquest programa. Adjuntaran un resum de la seva experiència com a pilots. Les 15 afortunades participaran en un curs intensiu de formació a Cracòvia a la seu de M-Sport Poland. Durant aquest campament, les noies realitzaran una jornada de proves sobre terra i una altra sobre asfalt a bord d’un Ford Fiesta Rally3. Al programa hi haurà proves de simulador i estimacions pel que fa al reconeixement i la presa de notes. Finalment, la formació en relacions públiques i una avaluació de coneixements mecànics s’afegiran a la llista de tallers que ofereixen les persones implicades en el WRC.

Entre aquestes 15 candidates, un jurat format per pilots del WRC en seleccionarà 3 que passaran a la següent fase que consistirà en estar presents a la sortida del Ral·li d’Europa Central (17-20 d’octubre) al volant d’un Ford Fiesta Rally3 idèntic a la utilitzada pels competidors de JWRC. En finalitzar aquest ral·li, el mateix jurat designarà el gran guanyador d’aquest programa “Més enllà del ral·li”. Aquest últim s’integrarà al JWRC 2025 per al qual també tindrà dret a proves.

Ja començat el mes de juliol, aquesta iniciativa sembla arribar de forma precipitada per a que les futurs pilots puguin arribar amb un bon nivell de preparació a la cita del mundial del mes d’octubre i a la JWRC de la pròxima temporada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments