Hamilton torna a somriure gràcies al triomf al GP de la Gran Bretanya 2024

El britànic ha guanyat a casa seva aconseguint una novena victòria aquest diumenge al Gran Premi de Gran Bretanya, augmentant així el seu propi rècord a Silverstone.

El set vegades campió del món ha acabat amb una llarga sequera sense victòria: l’anterior es remunta al Gran Premi d’Aràbia Saudita 2021, fa 945 dies

Mercedes signa el seu segon èxit consecutiu després de la victòria de George Russell a Àustria

Lewis Hamilton va triomfar per 104a vegada a la F1 en un Gran Premi totalment imprevisible, sobretot a causa de la pluja que va aparèixer a mitja cursa. Els McLaren, preparats per a les condicions de pluja, semblaven anar cap a la victòria amb Lando Norris al capdavant amb els pneumàtics intermedis, però aquests últims es van mantenir una volta de més sobre la pista quant aquesta s’eixugava. Una mala parada en boxes i tot se’n va anar en norris.

Max Verstappen potser va viure la seva carrera més difícil de la temporada i, tanmateix, l’holandès va concloure aquest Gran Premi de Gran Bretanya en 2a posició gràcies a una bona darrera part de cursa amb els pneumàtics durs. El pilot de Red Bull va haver de lluitar per mantenir el contacte amb els líders. Quan la pista es va assecar, el tres vegades campió del món va tornar a posar-se les piles per avançar a Lando Norris i tornar a xafar els talons de Lewis Hamilton a les darreres voltes.

NORTHAMPTON, ENGLAND – JULY 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 on track during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone Circuit on July 07, 2024 in Northampton, England. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202407070811 // Usage for editorial use only //

El tercer britànic a la graella, George Russell, no va tenir el mateix resultat que els seus compatriotes. El de Nercedes, que va liderar la cursa en sec en les primeres voltes, va haver de retirar-se a una vintena de voltes per al final per una sospita d’un problema al sistema de subministrament d’aigua.

Piastri, que en algunes fases de la cursa va estar molt a prop del lideratge del seu company d’equip va acabar en quarta posició. Sainz va ser l’únic Ferrari en demostrar velocitat sobre el traçat anglès. El seu company, Leclerc, es va perdre enmig dels canvis en les condicions meteorològiques acabant la cursa en 14a posició.

mclaren gp gran bretanya 2024 norris piastri

Darrere dels millors equips, Nico Hülkenberg va confirmar la seva increïble forma a Silverstone en acabar en 6è lloc, igualant el seu resultat a Àustria la setmana passada. Alexander Albon va acabar al Top 10 per segona vegada aquesta temporada amb un 9è lloc per a la carrera a casa de Williams.

Els Aston Martin de Stroll i Alonso van saber nedar i guardar la roba acabant en setena i vuitena posició respectivament. No van demostrar molta velocitat, però sí una consistència que semblava perduda en els últims caps de setmana.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments