Poca recompensa per als catalans de F2 i F3 al GP de la Gran Bretanya 2024

No hi va haver recompensa per als pilots catalans a Silverstone. Un solitari punt aconseguit per Martí en la cursa principal del cap de setmana va ser tot el premi que es va poder endur el pilot de Sabadell a casa. Boya es va veure bloquejat en totes dues curses per una posició de sortida molt desfavorable. Tot i això, el de Les va sumar una volta ràpida en la cursa esprint.

Martí suma un punt

Cursa esprint F2

Pepe Martí va protagonitzar una bona remuntada sota la pluja, guanyant set posicions en només tres voltes.

La pista es va anar complicant amb l’acumulació d’aigua i l’augment de l’esprai, fet que va portar la FIA a treure el cotxe de seguretat i, posteriorment, a mostrar la bandera vermella. La cursa es va aturar durant un quart d’hora i, just quan es va reprendre, es va anunciar que una altra tempesta era imminent en només cinc minuts.

En aquestes condicions, Martí que estava lluitant per la desena posició es va trobar enmig del duel entre Zak O’Sullivan i Paul Aron. Quan el segon va perdre una mica de velocitat, Martí no va poder evitar colpejar-lo per darrere, afectant la suspensió davantera del seu cotxe. Això va fer que ambdós pilots haguessin d’abandonar la cursa a la novena volta, tirant per terra tota la feina que havia fet remuntant.

Cursa principal

En la cursa principal, Pepe Martí va sumar un punt després d’una bona remuntada fins a la desena posició. Malgrat començar amb pneumàtics durs, Martí va aconseguir avançar posicions gràcies a una bona sortida. El català es va situar tercer en el grup dels que portaven pneumàtics durs, liderat per Franco Colapinto.

Durant la cursa, el sabadellenc va tenir una petita lluita amb Dennis Hauger per la novena posició. Encara que va aconseguir avançar el noruec, els pneumàtics tous que va muntar al final no li van donar el rendiment esperat i va acabar perdent de nou la posició davant Hauger.

Sense recompensa per a Boya

Cursa esprint

La cursa es va disputar nou hores més tard del previst per la pluja que va caure durant el matí de dissabte. El caos va ser el protagonista, pero Mari Boya en va treure partit e recuperar algunes posicions, tot i que no va ser suficient per entrar a la zona de punts. Boya va acabar la cursa esprint en la 17a posició però sumant la volta ràpida de la cursa.

Cursa principal

La meteorologia va tenir un paper clau en l’inici de la cursa principal, amb la majoria de pilots optant per sortir amb pneumàtics de pluja. La pista estava relativament seca durant les primeres voltes, fet que va portar pilots com Boya a entrar a la volta de formació per canviar a pneumàtics de sec.

Tot i la seva estratègia, Boya no va poder recuperar suficients posicions i va acabar la cursa en el lloc 23.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments