La FIA avisa a Ogier per qüestionar la seguretat del Ral·li Acròpolis

La FIA ha sancionat Sébastien Ogier, pilot de Toyota, amb una multa de 30.000 euros per les seves crítiques obertes a l’organització del Ral·li Acròpolis. La sanció queda suspesa durant dos anys, que es farà efectiva si Ogier reincideix en una infracció similar segons l’article 12.2.1.f del reglament.

El conflicte va sorgir després de la primera especial del ral·li, on Ogier es va queixar de la manca de temps entre els cotxes. Amb només tres minuts de diferència respecte a Thierry Neuville, Ogier es va trobar amb problemes de visibilitat a causa de la pols en suspensió deixada pel vehicle davant seu. En declaracions plenes de frustració, Ogier va lamentar la situació i va criticar que l’organització no hagués previst aquest problema.

És molest veure que aquest esport mai aprèn. Demanem 4 minuts, sabem que tindrem pols. Hi ha pols estancada. I, diuen que no. Què et passa pel cap? Res. És una bogeria.

Ogier

Després d’aquest incident, els organitzadors van decidir afegir un minut addicional entre els cotxes en la següent especial, un canvi que Ogier va agrair públicament a l’acabar el segon tram. Durant l’audiència amb els comissaris de la FIA, Ogier va demanar disculpes pels seus comentaris, al·legant que es van fer en un moment d’alta tensió i preocupació per la seguretat. Va aclarir que les seves paraules no estaven dirigides a ningú en concret.

Kaj Lindström, director esportiu de Toyota, va defensar Ogier, destacant que el pilot havia expressat el seu agraïment pel canvi en el temps entre els cotxes, i que la seva queixa inicial es basava en una preocupació legítima per la seguretat.

Malgrat les disculpes i explicacions, la FIA va considerar que les declaracions d’Ogier danyaven la imatge de l’organització i dels seus treballadors, així com dels voluntaris que contribueixen al desenvolupament dels esdeveniments. La multa imposada reflecteix la serietat amb què la FIA tracta les crítiques públiques que puguin afectar la seva reputació del WRC.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments