Les 24h de Barcelona celebren aquest cap de setmana el seu 25è aniversari

El Circuit de Barcelona-Catalunya es prepara per acollir un dels seus esdeveniments més emblemàtics: les 24 Hores de Barcelona de l’Automobilisme – Trofeu Fermí Vélez, que aquest any celebren el seu 25è aniversari

Després d’un breu descans estiuenc, la competició de resistència torna amb força al traçat català, que a més, celebra el seu 33è aniversari des de la seva inauguració el 10 de setembre de 1991. Aquest doble aniversari fa que l’edició 2024 sigui especialment significativa.

Aquest any, el Circuit de Barcelona-Catalunya exposarà el BMW M3 que va guanyar la primera edició de la prova el 1998, pilotat per Francesc Gutiérrez, Javier Buch, Pau Romero i Santiago Puig. A més, el mateix Gutiérrez competirà de nou en aquesta edició, sent l’únic pilot que ha participat en totes les curses des de la seva creació.

A més d’aquest detall històric, el programa d’aquest cap de setmana inclou també les sèries Alpine Elf Cup i Clio Cup, que celebraran les seves curses el dissabte abans de l’inici de les 24 hores.

Títols en joc

Una graella de luxe amb 37 equips de 15 nacionalitats diferents competiran per aconseguir el triomf, amb prop de 150 pilots entre amateurs i professionals. Des del 2011, la prova forma part del campionat 24H Series, un certamen internacional organitzat per Creventic, i aquest any tanca el calendari europeu amb molta emoció, ja que molts títols es decidiran a Barcelona.

En la categoria GT3, l’equip alemany Herberth Motorsport, amb els pilots Scott Noble, Ralf Bohn, Jason Hart i Dustin Blattner, lidera la classificació general amb 140 punts. Els segueix de prop el Sainteloc Junior Team, amb 108 punts, i la tercera posició l’ocupa l’equip espanyol E2P Racing, que competeix en la categoria GT3 Pro Am amb pilots com Pablo Burguera i Álvaro Parente.

El Red Ant Racing domina la categoria 992, mentre que l’equip Vortex V8 és favorit en la categoria GTX, i el CWS Engineering destaca en TCX i TCE. Aquests equips, juntament amb altres formacions nacionals com el NM Racing Team, amb pilots com Nil Montserrat, estan preparats per a una de les curses més especials de l’any.

Les 24 Hores de Barcelona arrencaran oficialment el dissabte a les 12h, precedides per les curses de suport, i prometen un cap de setmana ple d’adrenalina i espectacle per a tots els aficionats.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments