Neuville campió del món al Ral·li d’Europa Central si…

La temporada 2024 del WRC s’acosta al seu desenllaç amb el Ral·li d’Europa Central, la dotzena i penúltima prova del campionat

Després del Ral·li de Xile, Thierry Neuville es troba en una posició privilegiada com a líder del campionat de pilots, i podria aconseguir el seu primer títol mundial aquest cap de setmana, si es donen certes condicions.

Thierry Neuville, pilot de Hyundai, té una segona oportunitat per coronar-se campió mundial en aquesta prova europea, però no serà una tasca fàcil. Encara hi ha quatre pilots que matemàticament poden optar al títol: Neuville, Ott Tänak (29 punts darrere), Sébastien Ogier (41 punts darrere) i Elfyn Evans (46 punts darrere). Perquè Neuville s’emporti el títol aquest diumenge, hauria d’acabar la prova amb una avantatge de 31 punts respecte al segon classificat. Això equival a una «victòria perfecta», amb el màxim de 30 punts disponibles en un cap de setmana i un punt addicional per evitar un empat abans de l’última prova al Japó.

Les condicions són clares: Neuville ha d’aconseguir almenys 2 punts més que Ott Tänak, i no pot perdre més de 10 punts respecte a Sébastien Ogier ni més de 15 punts respecte a Elfyn Evans. Tot i que aquest escenari és possible, el resultat dependrà en gran part del rendiment de Tänak, que és l’únic dels rivals que manté el seu destí en les seves mans. Si qualsevol dels rivals de Neuville finalitza el ral·li amb una diferència de 30 punts o menys, el campionat es decidirà a la prova final del Ral·li del Japó, que se celebrarà del 21 al 24 de novembre.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments