Tänak guanya el Ral·li d’Europa Central i el títol de 2024 es decidirà al Japó

Ogier abandona per un fort accident en l’última jornada

Gryazin s’imposa en WRC2 mentre Solberg espera el desenllaç al Japó

Ott Tänak ha aconseguit la seva 21a victòria en el WRC després de la dramàtica sortida de pista de Sébastien Ogier a la penúltima especial del ral·li. Tänak i Ogier mantenien una dura batalla per la victòria, amb només 1,5 segons de diferència abans del tram final.

Ogier es sortia acabant impactant amb un pal que sostenia un cable telefònic, provocant el seu abandonament juntament amb el seu copilot Vincent Landais. Afortunadament, tots dos van sortir il·lesos de l’accident. A més d’aquest incident, Sami Pajari, amb el Toyota, també va patir un accident en la primera especial del dia, en què va fer diverses voltes de campana. Igual que Ogier i Landais, tant ell com la seva copilot Enni Mälkonen van resultar il·lesos.

El segon lloc del ral·li va ser per a Elfyn Evans (Toyota), seguit de Thierry Neuville (Hyundai), que amb aquest resultat marxa amb 25 punts d’avantatge en el campionat. Amb només 30 punts en joc a la darrera prova, que se celebrarà al Japó, Neuville té una oportunitat clara per aconseguir el seu primer títol mundial.

Andreas Mikkelsen va patir diverses dificultats durant el ral·li, incloent una punxada i problemes amb la seva unitat híbrida. Tot i això, va aconseguir limitar els danys en la Power Stage amb el segon millor temps, assegurant quatre punts per a Hyundai en la lluita pel títol de constructors contra Toyota. Però el noruec no va poder fer res contra un gran Katsuta, que aconseguia el millor registre i acabava la jornada de diumenge com el més ràpid.

Pel que fa entre els Rally2, Nikolay Gryazin va dominar el cap de setmana i es va endur la victòria amb 16,5 segons d’avantatge sobre Oliver Solberg. Solberg, que no podia puntuar aquest cap de setmana, es manté a l’espera del resultat del Ral·li del Japó per saber si aconseguirà el títol de WRC2. El títol depèn de la classificació de Sami Pajari, que necessita acabar entre els dos primers per guanyar el campionat; si no ho aconsegueix, el títol serà per a Solberg.

El francès Rossel, que arribava amb opcions en aquesta prova, se sortia de carretera durant la jornada de dissabte i es quedava sense opcions al títol.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments