Cachón s’imposa en el 59è RallyRACC Catalunya Costa Daurada i s’acosta al títol del S-CER 2024

Sort diferent per als catalans, Vidales i Bassas patíen problemes tècnics quan lluitaven pels seus respectius títols

Solans va acabar en posicions de podi i Membrado va segellar la millor actuació de l’any

Jordi Nualart es va endur el triomf entre els participants a la Clio Trophy Spain Tierra

Alejandro Cachón i Borja Rozada, al volant del Toyota GR Yaris Rally2, es van endur la victòria en el 59è RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, penúltima prova del Súper Campionat d’Espanya de Ral·lis (S-CER). Aquesta victòria situa Cachón a un pas de coronar-se campió, liderant el campionat ja abans d’aquesta prova. L’esdeveniment, que va comptar amb la participació de 87 equips de 13 competicions diferents, va tindre emoció fins a l’últim tram.

El ral·li va començar el divendres amb un breu tram urbà a Salou, però l’acció real va arribar dissabte amb les cronometrades de la Terra Alta. La Pobla de Massaluca-Vilalba dels Arcs, Horta-Bot i Gandesa dictarien sentència. Cachón es va col·locar líder provisional en la segona especial del dia. El de Toyota semblava que inclús es podría coronar campió en la prova tarragonina ja que Diego Ruiloba va patir una punxada en el primer tram del dia, i el més llarg de la prova, cedint gairebé mig minut.

RallyRACC_Catalunya Ruiloba Citroen C3 Rally2
Nacho Mateo

En el primer pas per Gandesa, que era TC+, i en el segon bucle, Ruiloba era el més ràpid i aconseguia remuntar part del temps perdut amb el seu Citroën C3 Rally2, però la remuntada que permetía al pilot asturià pujar fins a la segona posició venia per l’infortuni dels seus rivals.

En el penúltim tram, el segon pas per Horta – Bot, tant Suárez com López van patir accidents que els obligaven a abandonar. En el cas de López, el seu cotxe va sortir de pista i va colpejar un espectador, que va ser evacuat en helicòpter a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

Llums i ombres entre els catalans

RallyRACC_Catalunya Nil Solans Hyundai i20 Rally2
Nacho Mateo

Nil Solans i Marc Martí van acabar en tercera posició, superant a Javier Pardo per només 1,5 segons. Cal destacar la gran actuació de Gil Membrado que va concloure en una meritòria cinquena plaça amb el seu Ford Fiesta Rally2. El pilot osonenc de només setze anys, va assolir el seu millor resultat fins ara al S-CER, aconseguint un impressionant cinquè lloc.

A més de l’actuació destacada de Membrado, Alejandro Mauro (campió de Catalunya 2023) i Adrián Pérez es van classificar com els primers entre els participants de la CERT (Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra), acabant en una meritòria sisena posició general. En aquest apartat, mala sort per Xavi Vidales i Jordi Hereu, que estaven quallant una gran actuació endossant 50 segons al seu principal rival en la lluita pel títol, Alex Villanueva. Però un problema tècnic en el seu Skoda Fabia Rally2 en el segon pas per La Pobla de Massaluca – Vilalba dels Arcs els feia perdre totes les opcions i els hi complica les opcions al títol estatal de terra.

Els catalans Sergi Pérez i Axel Coronado, amb el seu Hyundai i20N Rally2, van finalitzar setens en la prova de casa, mentre que José Luis Peláez i Alberto Chamorro van tancar el top 8.

El desenllaç de copes i trofeus

RallyRACC_Catalunya Peugeot 208 de la dehesa
Nacho Mateo

En la Toyota GAZOO Racing Iberian Cup, Bruno Bulacia i Gabriel Morales van dominar sobre la terra tarragonina, augmentant el seu avantatge en la classificació general abans de la prova final a Portugal. Molt mala sort per a Pep Bassas i Manel Muñoz que van patir un problema en el palier del seu Toyota al final del primer tram de la jornada de dissabte, complicant molt la seva lluita pel títol. El guanyador de la copa el 2022, Sergi Francolí, que aquí sortia amb acompanyat per Luka Larrosa, quallava una gran actuació acabant segon.

Unai de la Dehesa i Daniel Sosa van aconseguir un espectacular ‘hat-trick’, coronant-se com a triples campions de la Peugeot Rally Cup Ibérica, el Desafío Peugeot i la Beca Junior del Rallye Team Spain.

En la Clio Trophy Spain Tierra, Jordi Nualart i Borja Odriozola van obtenir la seva primera victòria a casa, mentre que el segon lloc d’Aritz Iriondo i Joseba Sánchez els va assegurar el títol de la monomarca. El trofeu junior es va resoldre a favor dels francesos Alexandre Villiot i Maelle Casays, que van completar una gran actuació al ral·li català.

El Volant RACC Trofeu Mavisa es donava cita a Salou per la penúltima prova de la temporada, l’última sobre terra. Jordi San Andrés i Carlos Cabrero no deixaven opcions als seus rivals sumant 7 escratx de 8 possibles, només cedint el millor crono en la primera passada per Gandesa, on el seu principal rival, Kilian Santana – Isaac Pujol, eren els més ràpids.

A la Challenge el triomf va caure en mans de Miquel Pons i Carles Planell. Tot i que el ral·li va estar dominat per Pere Rovira i Marc Que, que van marcar tots els escratx del ral·li menys en el quart tram, Gandesa, on es van deixar totes les opcions al triomf final en perdre gairebé deu minuts. Així doncs, el podi final el van completar Victor Solorzano – Diego Rodríguez i uns grans Àlex Rabell i Xevi Tort.