Els inscrits del RallyRACC Catalunya – Costa Daurada 2024: una mirada als diferents campionats i categories

La prova comptarà amb 5 trams diferents i prop de 100 km cronometrats

El RallyRACC Catalunya – Costa Daurada 2024 puntuarà per a 12 campionats i trofeus, atraient pilots amb diferents nivells d’experiència i amb una àmplia gamma de vehicles. Fent un cop d’ull a la llista d’inscrits ens permet apreciar aquesta diversitat i anticipar una lluita interessant en les diferents categories i campionats.

El Supercampionat d’Espanya de Ral·lis acapara l’atenció amb la presència de pilots de renom com el trio asturià format per José Antonio Suárez, Alejandro Cachón i Diego Ruiloba. Els tres pilots que han estat tota la temporada lluitant a la dècima en cada tram arriben separats per pocs punts en aquest final de temporada. Però aquest trio comptarà amb alguns convidats especials, un d’ells Pepe López. El pilot madrileny torna a estar sota el paraigua de Past Racing al volant d’un Ford Fiesta Rally2.

Cachon Toyota Yaris Rally2Rally2 SCER Lorca 2024
Francesc Rodríguez

Nil Solans serà un dels altres convidats aquest cap de setmana, el de Matadepera encapçala la llista dels catalans amb opcions a tot en aquest ral·li. Acompanyat per Marc Martí, estarà present amb un Hyundai i20 Rally2. Fent equip amb el campió del món júnior de l’any 2017 hi haurà Sergi Pérez amb l’Axel Coronado a la seva dreta.

El campió del WRC3, Diego Domínguez, estarà també per terres catalanes al volant d’un Toyota Yaris Rally2. El pilot del Paraguai encapçala una llista d’estrangers interessant, el lituà Rokas Steponavičius també estarà present amb un Skoda Fabia RS Rally2 abans de la seva participació al FIA Motorsport Games. Amb el mateix vehicle tindrem un conegut de l’afició catalana, el rus Alexander Semenov.

El CERT s’estrena

Hyundai i20 Rally2 SCER Lorca 2024
© Francesc Rodríguez

La Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra, per la seva banda, arriba també amb molta emoció amb Alex Villanueva i el català Xavi Vidales separats per només 7 punts en la classificació general. I és que aquesta és una de les novetats d’aquesta temporada del RallyRACC, la inclusió del CERT en la seva puntuabilitat. Aquest fet ens porta que el jove osonenc Gil Membrado, que participa en aquest campionat amb un Ford Fiesta Rally2, també estigui a la línia de sortida de Salou el pròxim divendres.

Les copes monomarca en l’àmbit estatal, com ara la Peugeot Rally Cup Iberia i la TGR Iberian Cup, seran un dels altres focus d’atenció. A la Peugeot Rally Cup Iberia, Unai de La Dehesa encapçala la classificació per davant de Miguel García i Giovanni Fariña García. Aleix Arcarons – Christian Gómez intentaran ficar les coses difícils als pilots vinguts de fora. Mentrestant, la TGR Iberian Cup Bruno Bulacia és el líder seguit de Javier Villa García i Pep Bassas amb els seus Toyota GR Yaris RZ. El català, acompanyat per Manel Muñoz, té encara opcions a falta de dues curses pel final de temporada. El campió de la copa el 2022, Sergi Francolí sortirà acompanyat de Luka Larrosa.

La Beca Júnior RFEdA, el Clio Trophy Spain Gravel i la Copa Kobe també seran presents als trams tarragonins. Unai de La Dehesa serà és el líder de la Beca per davant de Fariña, mentre que a la copa amb els cotxes francesos Aritz Iriondo és ja el guanyador, ja que el RallyRACC és l’última prova i Jordi Nualart, el seu principal perseguidor és a 39 punts. A la Copa Kobe Motor David de la Osa lidera després de tres curses.

Els catalans també diran la seva

Rally_Trepat_ Ramon Gene Jordi Hereu Opel Corsa
Nacho Mateo

En l’àmbit català, el Campionat de Catalunya de Ral·lis i el de Catalunya de terra estaran també representats. Així doncs, en Ramon Gené amb el mític Opel Astra que tantes alegries ens dona pels trams de casa també seran a la sortida. Al ser puntuable pel català també tindrem el VolantRACC amb el duel entre Jordi San Andrés i Kilian Santana. També la Challenge amb el duel entre Pere Rovira i Miquel Pons que sortiran a totes en uns trams i en unes condicions més complicades que en d’altres ocasions per la seva posició de sortida.

El RallyRACC Catalunya – Costa Daurada 2024 no es limita a una única batalla per la victòria. La varietat de campionats i categories juntament amb la diversitat de pilots i cotxes asseguren un cap de setmana interessant per a tots els aficionats que s’apropin als trams de la Costa Daurada i la Terra Alta.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments