El calendari 2025 del JWRC es presenta amb novetats

La temporada 2025 inclou el retorn al Ral·li de Portugal i manté la final amb coeficient 2.

Els participants competiran amb Ford Fiesta Rally3.

El promotor del Campionat Mundial de Ral·lis Júnior (JWRC) ha anunciat el calendari de la temporada 2025, que portarà novetats significatives respecte a l’edició d’enguany. Els joves pilots tornaran a disputar cinc proves al llarg de la temporada, però amb alguns canvis destacats respecte a 2024. Aquesta nova programació pretén oferir un repte equilibrat entre diferents tipus de superfícies, que ajudaran a preparar els futurs talents per a la transició cap al WRC2.

La temporada començarà, com en anys anteriors, al Ral·li de Suècia, que tindrà lloc del 13 al 16 de febrer. Aquesta prova permet als pilots enfrontar-se a les dures condicions de neu i gel, després d’aquesta primera prova, el campionat es traslladarà a tres ral·lis sobre terra, incloent el retorn al Ral·li de Portugal, una cita que no apareixia al calendari des de 2022.

El tercer i quart ral·li de la temporada es disputaran a la Grècia, amb el prestigiós Ral·li Acròpolis, i a Finlàndia, la gran final tindrà lloc al Ral·li d’Europa Central, una prova d’asfalt que, com en edicions anteriors, comptarà amb un coeficient 2. Aquesta decisió permet que, fins i tot a l’últim ral·li, es pugui alterar significativament la classificació final del campionat. Aquest format assegura que els competidors es mantinguin en tensió fins a l’últim moment, lluitant pel títol fins a l’última cronometrada.

Com a recompensa, el guanyador del JWRC 2025 gaudirà de la possibilitat de participar en quatre proves del WRC2 l’any 2026, pilotant un Ford Fiesta Rally2, mantenint així la tradició que ha estat clau per al desenvolupament de futurs pilots en la categoria reina del WRC.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments