Audi S8 2020: novetats top per una gran berlina

L’exclusiva família de models S d’Audi dóna la benvinguda al nou S8, la versió que culmina per la sèrie de models que es caracteritzen per oferir la màxima exclusivitat amanida amb certs tocs d’esportivitat .

El màxim luxe i el confort són els pilars de l’ A8 , que en aquesta nova entrega de la seva versió S8 passa a elevar un nivell més les seves excel·lents prestacions amb un comportament dinàmic de primer ordre . Per impulsar-se, el S8 2020 recorre a l’última evolució del motor de gasolina 4.0 TFSI V8 biturbo , que per a aquesta ocasió puja fins als 571 CV de potència i 800 Nm de parell màxim. Darrere de millorar els nivells d’eficiència, de forma paral·lela rep el suport d’un sistema d’hibridació suau confortable-hybrid amb tecnologia de 48 V , a través d’un alternador reversible que assisteix el motor tèrmic i millora les funcions del sistema cease-Delivery de parada i arrencada automàtica del motor .

En el capítol de prestacions, la marca alemanya anuncia una acceleració de 0 a 100 km / h en 3,8 segons, mentre que en termes d’eficiència es declara un consum mitjà dçque pot oscil·lar entre els  11,3 – 11,4 l / 100 km i un nivell d’emissions de CO2 de 258 – 260 g / km.

Audi S8 2020

Si el conductor aixeca el peu de l’accelerador a una velocitat d’entre 55 i 160 km / h , l’Audi S8 pot, en funció de la situació, recuperar energia , avançar amb el motor al ralentí , i fins i tot parat durant períodes de fins a 40 segons. El sistema torna a arrencar el motor que s’accelera de nou, i ho fa de forma més ràpida i més suau que un motor d’arrencada convencional. Així mateix, el S8 2020 compta amb un dispositiu de cancel·lació de soroll, a més d’un sistema de desactivació de quatre dels vuit cilindres . Totes aquestes solucions tecnològiques permeten rebaixar el consum d’aquesta berlina de gran luxe esportiva en condicions habituals .

Audi S8 2020: equipament a l’alçada

De sèrie, l’Audi S8 2020 pot incorporar una moderna i sofisticada suspensió predictiva , capaç d’ajustar individualment la resposta segons l’estat de la carretera. Perquè aquesta tecnologia pugui funcionar, una càmera frontal escaneja la superfície de l’asfalt i si interpreta l’aparició de sots, adapta la resposta de la suspensió en temps precisi a l’estat de la superfície.

El capítol de seguretat de l’Audi S8 2020 és amplíssim. La marca alemanya quantifica fins a 38 sistemes d’assistència al conductor. En aquest apartat de seguretat, destaca un assistent de cop lateral que si detecta una possible col·lisió, la suspensió puja immediatament 80 mil·límetres la carrosseria per minimitzar els danys als ocupants. D’altra banda, la direcció integral a les quatre rodes i el diferencial del darrere actiu, a més de la tracció integral permanent quattro, seran especificacions de sèrie i opcionalment podrà comptar amb discs de fre carboni-ceràmics de 420 mm de diàmetre en les rodes davanteres i 370 mm en les del darrere . Entre les diferents possibilitats d’elecció, les llantes poden arribar a tenir un diàmetre de fins a 21 polzades .

L’interior , el luxe , la sofisticació i certs detalls esportius es reparteixen el protagonisme a parts iguals. D’aquesta manera, la doble pantalla central del quadre de comandament i el quadre de rellotges digital defineixen l’avantguardisme i qualitat tecnològica de l’Audi S8 2020, que a més pot muntar una altra pantalla Head-up Display de projecció d’informació al parabrisa.

El disseny exterior de l’Audi S8 2020 també presenta certes diferències respecte a la resta de versions d’aquesta gran berlina. Els seus elements específics són el para-xocs davanter, els embellidors de les portes, les carcasses dels retrovisors en alumini i una doble sortida específica exclusiva per a aquesta versió.

Interior audi s8

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments