Skoda es suma a l’elèctric amb el Citigoᵉ iV 2020. Coneix els seus detalls.

  • El model urbà és el primer cotxe totalment elèctric que fabrica ŠKODA en els seus 124 anys d’història
  • Les primeres comandes es poden realitzar a partir d’avui en la xarxa de concessionaris ŠKODA
  • Disseny: dimensions compactes, interior espaiós i nou frontal distintiu
    › Propulsió: equipa un motor elèctric de 61 kW (83 CV), amb una velocitat punta de 130 km/h
  •  Autonomia: 260 km (WLTP) gràcies a la bateria d’ions de liti de 36,8 kWh de capacitat
  •  Equipaments: el CITIGOe iV s’ofereix amb dos nivells d’acabat, innovadores solucions digitals i nombroses opcions de personalització
  •  Preu, incloses campanyes i finançament, des de 17.900 € per a l’acabat Style amb punt de recàrrega i 4 anys de garantia o 60.000km
  •  La bateria té garantia de 8 anys o 160.000 km, garantint el 70% de la capacitat de la mateixa

CITIGOe iV

El llançament al mercat del ŠKODA CITIGOe iV marca l’inici de l’era de la mobilitat elèctrica per a la marca – 124 anys després dels seus inicis com a taller de bicicletes a Mladá Boleslav. Gràcies al seu motor de 61 kW (83 CV) alimentat per una bateria d’ions de liti de 36,8 kWh, el primer cotxe totalment elèctric del fabricant disposa d’una autonomia de 260 km en cicle WLTP. Això, juntament amb les seves dimensions compactes, un alt nivell de confort, innovadores solucions digitals i un preu molt competitiu, ho converteix en la solució de mobilitat individual ideal per a clients joves i urbans.

Net, àgil i espaiós malgrat les seves dimensions compactes, el ŠKODA CITIGOe iV és un vehicle perfecte per a les ciutats modernes. En tractar-se d’un cotxe elèctric i no tenir túnel de transmissió central, els seus ocupants poden gaudir d’unes dimensions especialment còmodes. Malgrat tenir a penes 3.597mm de llarg i 1.645mm d’ample, el SKODA més petit també ofereix un interior espaiós per a quatre ocupants i un maleter amb una capacitat de 250 l. El maleter pot ampliar-se fins als 923 l plegant els seients posteriors.

Per fora, el primer ŠKODA totalment elèctric té un aspecte diferent del dels models CITIGO amb motors de combustió interna, especialment la seva part frontal. La graella del radiador típica de ŠKODA és del mateix color de la carrosseria; el para-xocs situat sota també ha estat redissenyat. El cotxe incorpora llums antiboira i llums diürnes LED de sèrie; la funció de corba és opcional. Els intermitents estan integrats en les carcasses dels retrovisors, que són o ben negres o bé del color de la carrosseria. Com ocorre amb altres models de la marca, la porta del darrere del cotxe porta la inscripció «ŠKODA».

Motor elèctric de 61 kW

El CITIGOe iV amb tracció davantera és el primer vehicle de sèrie totalment elèctric de ŠKODA, i està equipat amb un motor elèctric de 61 kW (83 CV) de potència. El parell motor màxim de 210 Nm està disponible de manera immediata, com ocorre amb tots els motors elèctrics. Per tant, l’acceleració de 60 a 100 km/h es produeix en 7,6 segons, mentre que el CITIGOe iV pot accelerar de 0 a 100 km/h en 12,5 segons. Amb una velocitat punta és de 130 km/h, el petit urbà ofereix unes característiques de conducció especialment dinàmiques. El motor elèctric està alimentat per una bateria d’ions de liti de 60 Ah i 36,8 kWh de capacitat, gràcies a la qual el CITIGOe iV pot recórrer fins a 260 km en cicle WLTP sense parar a recarregar. No obstant això, quan sigui necessari, la bateria pot recarregar-se al 80% de capacitat en 1 hora usant un cable CCS (Sistema de Càrrega Combinada) connectat a un carregador ràpid DC de 40 kW. Usant un punt de recàrrega de 7,2 kW CA, la bateria pot carregar-se al 80% en 4 hores i 8 minuts, o en 12 hores i 37 minuts si s’empra una estació de càrrega domèstica de 2,3 kW. La bateria té garantia de 8 anys o 160.000 km, garantint el 70% de la capacitat d’aquesta.

CITIGOe iV

Dos nivells d’acabat

El ŠKODA CITIGOe iV es comercialitza exclusivament amb els nivells d’acabat Ambition i Style, i s’ofereix amb un interior renovat, innovadores solucions digitals i nombroses opcions de personalització. El panell d’instruments negre i la zona damunt d’aquest – negra en l’acabat Ambition, platejada en models Style – han estat redissenyats. L’equipament de sèrie inclou coixins de seguretat frontals i laterals per al conductor i l’acompanyant, direcció assistida Servotronic, Lane Assist, finestretes davanteres elèctriques, Climatronic, bloqueig central remot, la radio Swing II i l’estació d’acoblament per a telèfons intel·ligents Move&Fun, situada en el quadre de comandament, entre altres. A més de tot això, el CITIGOe iV ve amb nous serveis mòbils online per a l’app, permetent accedir a la bateria o a l’aire condicionat de manera remota.

L’acabat Style ofereix un acabat més refinat. Ve amb il·luminació ambiental en el quadre de comandament, retrovisors calefactats regulables elèctricament, així com revestiment de cuir per al volant multifuncional, la palanca de canvis i el fre de mà. L’altura dels seients davanters és ajustable, i aquests llueixen una tapisseria tèxtil d’alta qualitat; els tiradors de les portes estan decorats amb crom. El paquet Comfort opcional ofereix seients davanters calefactats, sis altaveus addicionals i sensors d’estacionament en la part posterior. L’acabat Style també inclou un sensor de llums i pluja de sèrie, llunes laterals antitèrmiques, així com funció Coming Leaving Home animada o vidres tintats.

A més, el ŠKODA CITIGOe iV Ambition incorpora de sèrie llandes d’aliatge lleuger «Scorpius» platejades de 16 polzades mentre que en l’acabat Style aquestes llandes són de dos tons.

Quant a pintures, és possible triar entre quatre colors estàndard – Blanco Candy, Rojo Tornado, Groc Sunflower o, en exclusiva per al ŠKODA CITIGO, Verd Kiwi. Els colors metàl·lic Negre Deep efecte perla, Blava Crystal o Platejat Tungsten completen la gamma d’acabats. Tots ells poden combinar-se opcional amb un sostre de color negre.

CITIGOe iV

CITIGOe iV Sytle oferta de llançament per 17.900€

Els preus de llista del CITIGOe iV són de 22.370€ per a l’acabat Ambition i 22.970€ per al Style encara que, gràcies a les condicions comercials de descompte i sempre que el vehicle es financi amb Volkswagen Finance, el preu de llançament és de 17.900€ per a l’acabat Style incloent 4 anys de garantia de fabricant o 60.000km.

Uns preus que encara poden reduir-se si el client pot optar a les ajudes estatals del Pla MOVES. Addicionalment, ŠKODA ofereix una ajuda per a la compra d’un punt de recàrrega elèctrica domèstica de 800€.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments