NOU VOLKSWAGEN PASSAT, UN PAS MÉS CAP A LA CONDUCCIÓ AUTÒNOMA

  • Nou Passat GTE: amb etiqueta Zero i amb fins 57 km d’autonomia, es converteix en el cotxe perfecte per a l’ús diari en ciutat i per a llargs viatges
  • Amb més de 30 milions d’unitats venudes, el Passat és la berlina de més èxit del món, i el segon model més venut de la marca després del Golf

Volkswagen ha presentat el nou Passat. La marca ha realitzat una profunda actualització de la vuitena generació presentada a 2014, i que ara incorpora la màxima tecnologia pel que fa a conducció semiautònoma i connectivitat. Es va estrenar a 1973 i avui, vuit generacions després, ja compta amb ni més ni menys que 30 milions d’unitats venudes. El Volkswagen Passat és la berlina de més èxit del món i el segon Volkswagen més venut de tots els temps, només superat pel Golf amb 35 milions d’unitats venudes.

Han estat molts els progressos que s’han anat produint en cadascuna de les generacions, i ara, el nou Passat, es presenta com el més innovador i tecnològic de totes les generacions. Incorpora els sistemes d’última generació (MIB3) que ofereixen una connexió permanent a Net per gaudir de les noves i innovadores funcions i serveis a bord.

«IQ.DRIVE», la nova marca world de Volkswagen que agrupa tots els sistemes d’assistència, incorpora les tecnologies que fan un pas més cap a la conducció autònoma. El nou Passat és el primer Volkswagen que utilitza el sistema d’assistència «Jog attend» que, amb un «clic», permet conduir el vehicle de forma semiautònoma pràcticament a qualsevol velocitat, fusionant a el mateix temps assistents com el Lane attend i l’ACC predictiu .

Volkswagen Passat 2020
Volkswagen Passat 2020

Tecnologia i connectivitat

Volkswagen aposta per l’ús intuïtiu i pel funcionament parcialment automatitzat de les tecnologies. En aquest context, el nou Passat és el primer Volkswagen de el món que incorpora un volant capacitiu, perfecte al tacte del conductor i que forma una interfície interactiva amb sistemes com el «Jog attend» que al seu torn combina el Lane attend, l’ACC predictiu i l’Auxiliar per a Obres.

Un altre dels elements que estrena el nou Passat és el «VW Digital Cockpit» amb noves funcions i millores en la qualitat dels gràfics, així com diferents configuracions de pantalla que ara es poden personalitzar prement una sola tecla ( «Llegir») en el nou volant multifunció.

També rep millores tècniques el sistema de manteniment de carril «Lane attend» que incorpora una nova càmera de múltiples usos . Una altra de les novetats són els nous «fars matricials LED IQ.LIGHT» heretats de l’Touareg, que ofereixen un plus de seguretat i confort.

Coincidint amb l’estrena de el nou Passat, es llança la tercera generació de sistema modular (MIB3), que inclou nombroses funcions noves de connectivitat com «Wi-fi AppConnect» per connectar un telèfon intel·ligent sense cables, per exemple, a través de «Apple CarPlay». D’ara en endavant, el Passat podrà estar permanentment connectat a Net, ja que els nous sistemes MIB3 estan equipats de sèrie amb una unitat de take care of watch over  de trucada d’emergència i la unitat de comunicació (OCU) que inclou una targeta ESIM. A més dels serveis millorats per a la navegació, que disposen d’informació en temps staunch, el nou Passat incorpora els serveis de l’ecosistema «Volkswagen We» que permet accedir a nova informació rellevant per al conductor a través dels serveis mòbils en línia integrats de «We Connect «,» We connect Plus «,» We Park «i» We Ship «.

També s’inclou control per veu enriquit amb continguts online, així com la personalització, a través del núvol, de la configuració de el vehicle. Els smartphones (models compatibles de Samsung) es podran utilitzar així mateix, per primera vegada, com una clau mòbil per obrir i arrencar el Passat.

Nou disseny

En quan a novetats de disseny, Volkswagen ha redissenyat els para-xocs davanter i posterior, la graella del radiador i la inscripció Passat, disposada ara al centre de la part posterior. A més, els nous fars LED, els llums de conducció diürna LED, els fars antiboira LED i els llums del darrere LED garanteixen un disseny d’il·luminació inconfusible. Una altra novetat del Passat són els colors «Blau elèctric», «Verd ampolla» i «Daurat Niquel».

A més, s’ofereixen quatre noves llandes d’aliatge de 17, 18 i 19 polzades. L’interior també ha estat renovat amb un disseny més digitalitzat i es pot personalitzar amb fins 30 colors diferents i triar la intensitat de la llum en les diferents zones de l’habitacle.

nou volkswagen passat
Nou volkswagen passat

Nous acabats

La nova estructura d’equipament de el nou Passat ofereix 4 acabats diferents:

«Passat» – la versió d’accés ofereix de sèrie Lane assit, Entrance assit amb sistema de detecció de vianants i fars LED davanters i posteriors.

«Industry» – la versió intermèdia, que a més incorpora Climatronic de 3 zones, Park Pilot, llums automàtiques i sensor de pluja.

«Govt» – L’acabat més elegant afegeix de sèrie llandes de 17 «, ACC Predictiu, Wi-fi AppConnect, sistema de càrrega inductiva per a smartphones i sistema amb pantalla de 8 polzades, entre d’altres elements.

«R-Line» – el més alt de gamma, que ofereix de sèrie el sistema de navegació Conception Real de 9,2 «, els paquets R-Line inner i exterior, VW Digital Cockpit, càmera posterior i llandes de 18 «.

Versions

«Alltrack » – El nou Passat també s’ofereix en versió» Alltrack «amb tracció total i capacitat offroad, per als més aventurers que no volen renunciar a la comoditat. Aquesta versió incorpora para-xocs frontal amb estètica esportiva offroad, fars antiboira, carcasses de retrovisors cromades, llantes de 18 polzades Kalamata i trademarks Alltrack a la graella frontal, laterals i part posterior.

«GTE» – Destaca la versió híbrida endollable millorada «Passat GTE» amb etiqueta Zero. És el primer d’una nova generació de models híbrids endollables de Volkswagen amb una autonomia considerablement més gran, gràcies a una bateria amb una capacitat de 13 kWh, un 31% més que la versió anterior , i que ofereix una autonomia elèctrica de 57 km WLTP (que equival a 70 km NEDC, 20 km més que el seu predecessor). Això situa el Passat GTE com el vehicle prefecte per a la mobilitat el dia a dia en ciutat amb zero emissions i per a llargs recorreguts gaudint d’un motor eficient amb fins 160 kW / 218 CV.

«R-Line Efficiency» – El nou Passat també estrena versió esportiva, l’edició limitada «Passat R-Line Efficiency» amb motor 2.0 TSI de 200 kW, 272 CV amb un aspecte exclusiu i esportiu que incorpora pintura especial Gris Ceres, paquet Gloomy amb llantes Pretòria R de 19 polzades i la màxima tecnologia: Jog attend Excessive, IQ Gentle Matrix LED i sistema de navegació Conception Real de 9,2 «.

Motors

TDI – quant a motors dièsel, el Passat ofereix quatre potències de 88 kW / 120 CV, 140 kW / 190 CV i 176 kW / 240 CV. El quart motor és el nou 2.0 TDI Evo de 110 kW / 150 CV, totalment nou i pioner d’una nova generació de motors dièsel de quatre cilindres que redueix considerablement les emissions de CO2 en comparació del seu predecessor.

TSI – La gamma de els motors de gasolina inclou tres TSI amb 110 kW / 150 CV, 140 kW / 190 CV i 200 kW / 272 CV.

Tots els motors TSI estan equipats amb un filtre de partícules de gasolina i tots els motors TDI estan equipats amb un filtre de partícules dièsel i un catalitzador SCR. A més, tots els motors compleixen amb la norma d’emissions de gasos d’bound Euro 6d-TEMP.

El preu de partida d’el nou Passat és de 30. 600 € PVP, i correspon a l’acabat «Passat» amb motor 1.5 TSI 150 CV i canvi handbook.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments