25 anys d’Audi RS: exclusiu paquet aniversari

25 anys d’altes prestacions, prestigi i exclusivitat. Fa un quart de segle que el RS 2 Avant va inaugurar la gran història d’èxit dels models d’alt rendiment d’Audi. Com a homenatge al primer familiar d’altes prestacions de la marca dels quatre cèrcols, Audi Sport GmbH presenta un paquet d’equipament exclusiu per als models TT RS Coupé, RS 4 Avant, RS 5 Coupé, RS 5 Sportback, RS 6 Avant i RS 7 Sportback.

“Tots els nostres models RS tenen un fort caràcter. El RS 2 Avant de 1994 ja representava la nostra filosofia d’altes prestacions, personalització i versatilitat per a l’ús en el dia a dia. Aquesta és la base de la nostra història d’èxit”, declara Oliver Hoffmann, Director d’Audi Sport GmbH. “Per a la nostra edició aniversari ens centrem en la personalització. Tant en la seva imatge exterior com a l’interior es fa referència al nostre primer model RS: el RS 2 Avant”.

Aquest icònic model va ser presentat en 1994, i amb ell la marca dels quatre cèrcols va inaugurar un segment completament inexplorat: el dels vehicles familiars d’alt rendiment d’Audi. Amb el seu motor de cinc cilindres de 232 kW (315 CV), el seu cridaner disseny interior i la seva vibrant pintura especial blava Nogaro amb efecte perla, el RS 2 Avant és tota una icona de l’automobilisme. Els models RS que ara s’ofereixen en edició aniversari es poden sol·licitar en aquest color tan especial, mentre que el negre Mythos, el gris Nardo i el blanc glacial s’ofereixen també com a alternativa.

Per a l’exterior, es combinen detalls en estètica alumini mat amb el color negre brillant. El llavi inferior del paracops davanter, els elements verticals de les entrades d’aire dels RS 4, RS 5, RS 6 i RS 7, així com les motllures en els faldons laterals i en la inserció horitzontal del difusor posterior estan acabats en òptica alumini mat. Els cèrcols d’Audi i els logotips RS, a més de l’aleró posterior en el TT RS Coupé i les carcasses dels retrovisors exteriors, estan pintats en negre brillant. En obrir les portes es projecta en el sòl un exclusiu logotip amb el número “25”, que també apareix en els embellidors centrals de les llandes, en commemoració del 25 aniversari dels models RS. Les llandes presenten un acabat bicolor en antracita platejat i antracita brillant.

L’interior també està inspirat en el llegendari RS 2 Avant, dominat pel color negre, amb detalls en Alcantara amb to blau cobalt en els rivets de les catifetes i la marca de les 12 en punt del volant. Els seients súper esportius , amb una tapisseria amb patró en bresca d’abella en els TT RS, RS 4 i RS 5, combinen pell Nappa fina en els laterals amb Alcantara en els panells centrals, igual que en el RS 2 Avant en el seu moment. Els seients súper esportius dels RS 6 i RS 7 estan entapissats en cuir Valcona perforat. Un contrast blavós resplendeix a través dels orificis perforats de la tapisseria, la qual cosa permet que, per primera vegada, els seients esportius d’aquestes versions disposin de ventilació. En el seu interior, el logotip “25 anys” s’imprimeix en els seients davanters a l’altura de les espatlles, les catifetes i els panells de les portes.

L’edició aniversari estarà disponible a partir de gener a Espanya. El sobrepreu de tots els equipaments inclosos en l’edició arrenca en 13.120 euros per al TT RS, 12.600 euros per als RS 4 i RS 5, i 18.060 euros per als RS 6 Avant i RS 7 Sportback.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments