Volkswagen presenta el so dels seus elèctrics

  • Volkswagen presenta el so de conducció de l’ID.3¹ per primera vegada en el DRIVE. Volkswagen Group Fòrum de Berlín
  • En el futur, els models de la família ID.
  • estaran equipats amb un generador de so actiu a velocitats de fins a 30 km/h
  • El disseny del so de l’ID.3 va ser desenvolupat en el marc d’una cooperació entre Disseny de Volkswagen i el compositor Leslie Mandoki

Des de juliol de 2019, tots els nous vehicles elèctrics han de produir un so de conducció artificial per a ser homologats (matriculats a partir de l’1 de Juliol del 2021). Volkswagen ha presentat el disseny del so de l’ID.3 en el DRIVE. Fòrum de Berlín, en el marc de l’esdeveniment Future Sounds. La propulsió elèctrica, pràcticament silenciosa, ofereix un gran potencial en matèria de disseny d’un so específic per a la marca, que no sols atregui l’atenció cap al cotxe, sinó també cap a la marca. Conseqüentment, els vehicles elèctrics de la marca Volkswagen seran aviat recognoscibles pel so que emeten.

Atès que els vehicles elèctrics són gairebé silenciosos a baixa velocitat, el risc d’accidents per a vianants i ciclistes s’incrementa especialment en trànsit urbà. Per aquest motiu, en el futur, la família de models ID. emprarà un Sistema d’Alerta Acústica de Vehicle (AVAS, per les seves sigles en anglès) per a generar un so de conducció artificial – quan arrenca; a velocitats de fins a 30 k/h; i quan circula marxa enrere.

El AVAS de l’ID.3 resulta audible dins i fora del vehicle a velocitats de fins a 30 km/h. Dins del vehicle, sempre poden sentir-se les diferents etapes del so de conducció en funció de la velocitat i de la posició del pedal d’acceleració. A velocitats superiors, la resistència de rodadura del vehicle i el soroll de la conducció destaquen més.

La banda sonora de la mobilitat elèctrica

El nou so de conducció de la marca Volkswagen ha estat dissenyat en el marc d’una col·laboració amb el compositor i productor de música Leslie Mandoki. Les pistes d’àudio de múltiples capes expressen la velocitat i el dinamisme de la mobilitat elèctrica. «El so d’un vehicle elèctric defineix la seva identitat. El so ha de resultar segur i agradable. També pot ser futurista i ha d’impressionar a causa del seu caràcter únic», va explicar el Dr. Frank Welsch, director de Desenvolupament de Volkswagen Turismes.

A més de l’aspecte de seguretat a baixes velocitats, el so d’un vehicle elèctric és especialment vital. «Gràcies al seu so, els vehicles elèctrics disposen de la seva pròpia veu, que podem dissenyar nosaltres mateixos al marge dels sons mecànics», va explicar Klaus Bischoff, director de Disseny de la marca Volkswagen. «L’ID.3 irradia seguretat i la promesa d’una mobilitat sense esforç: ens portarà a totes parts».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments