Fiat 500e: el nou model elèctric de Fiat caçat

Els prototips fabricats fins el model actual, demostren poc desenvolupament exterior i interior, però hi ha alguna cosa més.

Es nota a les fotos que el desenvolupament del 500 serà diferent, amb un quadre de comandament nou i una pantalla central per al generós sistema d’entreteniment de dades.

Fiat va anunciar aquest any que invertiria 700 milions d’euros en una ciutat elèctrica que es produiria a Mirafiori, Itàlia, amb un expectatives de vendes al voltant de 80 mil unitats. Es preveu que el cotxe es presenti al Saló de Ginebra i sortirà a la venda al costat de la gamma 500, que continuarà rebent motors de combustió a més d’una altra reforma d’estil.

La plataforma serà específica, la mateixa que s’hauria d’utilitzar per a la nova versió elèctrica del Panda. Aquesta serà la primera acció per transformar Fiat en una marca centrada en vehicles de ciutat electrificats.

Segons Olivier François, conseller delegat de Fiat, «el cotxe es mantindrà fidel al que ha estat el 500 però serà totalment nou. És una declaració per iniciar el nostre camí cap a l’electrificació amb el 500. Per descomptat, no podem vendre un elèctric al mateix preu que un tradicional, però també sabem que més de la meitat dels nostres clients no compren models d’aquesta gamma pel preu. De fet, per a ells, un preu de 24 mil euros és perfectament normal. És a dir, el salt no és gran entre les dues realitats.”

No hi ha cap confirmació que el 500 tingui tracció a les rodes posteriors, però se sap que té una variant Abarth. Es coneix que FCA està oberta a compartir desenvolupaments per al 500 i amb altres constructors, es parlarà després de la fusió amb PSA. També tindran edicions híbrides.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments