L’INFAME DAKAR 2020: 1-ETAPA Sorpresa, guanya Zala (Mini)

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la falta de drets humans i en especial en els drets cap a les dones que es viuran en els pròxims dies a l’Arabia Saudita.

Un forat en el Toyota Hilux de Nasser Al-Attiyah, prop del final de la especial, ha pres la victòria del pilot de Qatar en la primera etapa del Dakar 2020. Després d’haver liderat tots els controls de pas només ha cedit en el penúltim fins al final.

D’aquesta manera, i després de realitzar una etapa de notable consistència, el lituà Vaidotas Zala (Mini) ha estat el guanyador, 2m14s per davant de Stéphane Peterhansel i Paulo Fiúza (Mini Buggy).

El lituà estava en el lloc 19 de la «pista» i en el WP4 ja era el cinquè. Ha continuat pujant i s’ha aprofitat dels problemes d’Attiyah per a guanyar.

Després d’una començament més lent, Carlos Sainz (Mini Buggy) ha estat el tercer al final, a 2m50s de Vaidotas. Amb els problemes finals, Nasser Al-Attiyah només ha pogut ser cinquè a 5m33s del vencedor, i després de 319 km d’especial, els 10 primers ja estan separats per 15 minuts, i els 4 primer per quatre.

Bernhard Tingues Brinke (Toyota) ha estat cinquè per davant de Mathieu Serradori (Buggy Century) amb Orlando Terranova (Mini) just darrere. Després dels problemes en les primeres seccions, Yazeed al Rajhi (Toyota) s’ha situat vuitè a 11.46 del liderat.

Erik Van Loon (Toyota) ha estat novè i tancant el top 10 Fernando Alonso (Toyota). L’asturià ha patit una punxada en el seu Toyota, però no ha danyat el cotxe. Martin Prokop (Ford Raptor) ha tingut un dia tranquil, i és 12è davant de Khalid Al-Qassimi (Peugeot) que ha liderat virtualment l’etapa, i igual que Attiyah, ha estat prop del final que ha tingut problemes que l’han deixat al 12è lloc final a 18.05.

Molt modestos han estat Giniel De Villiers (Toyota), 14è i Nani Roma (Borgward), 15è.

Ricardo i Manuel No obstant això, en el segon Borgward van ser 23, 39m18s avanci, amb Filipe Palmeiro, qui com sabem corre al costat del lituà Benitkas Vanagas (Toyota), estava 15 a 23m26s del guanyador.

Martin Prokop (Ford Raptor) va tenir un dia tranquil, i va ser 12è enfront de Khalid Al-Qassimi (Peugeot) que va liderar virtualment l’etapa, i igual que Attiyah, va estar prop del final que va tenir problemes que el van llançar al 12è lloc final a les 18.05. Es va posar al capdavant en el Km 254. 18 minuts perduts en el Km 319. Aquest és el Dakar.

Molt modestos van ser també Giniel De Villiers (Toyota), 14è i Nani Roma (Borgward), 15è.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments