WRC: Matton vol 20 cotxes oficials en cada prova del mundial en 5 anys

El director de ral·lis de la FIA, Yves Matton, diu que l’organisme rector està treballant per a aconseguir nivells rècord de competència entre fabricants en el campionat mundial de ral·li en els pròxims cinc anys.

Matton vol 20 cotxes recolzats pel fabricant competeixin en el WRC de manera regular i considera que els últims canvis en les categories de suport són clau per a augmentar el nivell de la maquinària recolzada per la fàbrica.

El belga s’ha esforçat per subratllar que no es refereix a 20 cotxes de WRC, sinó a 20 cotxes de fàbrica.

«Volem que aquesta sigui la xifra mitjana. Mai abans havíem vist aquestes xifres amb regularitat en el WRC i aquest és l’objectiu, aquest és el nostre objectiu en els pròxims cinc anys».

«Crec que somiaríem amb parlar de 20 cotxes WRC en la sortida, però pas a pas estem posant les eines per a tenir 20 cotxes en la sortida. Sé que és un procés llarg al parlar de cinc anys, però és l’única manera d’aconseguir-lo.

«Els canvis que fem per al WRC 2 i el WRC 3 són realment importants per a això.»

Enguany, el WRC 2 és per als fabricants i els equips independents, mentre que el WRC 3 corre per als mateixos cotxes d’especificació R5, però amb pilots privats solament.

Mads Østberg comptarà amb el suport de Citroën Racing en 2020 en el WRC 2
Matton també està desitjant veure als pilots privats tornar als World Ral·li Cars.

«Sabem que alguns dels fabricants estan interessats a vendre cotxe, i sabem que alguns d’ells estan mostrant més flexibilitat per a trobar pilota privats que puguin conduir -los».

Malgrat la pèrdua de Citroën, Matton confia que el nombre de cotxes de fàbrica del World Ral·li Car es mantingui en un nivell similar en 2020, amb els tres equips prenent l’opció d’un quart cotxe.

«És massa aviat per a arribar a una conclusió sobre el nombre de cotxes que veurem, però no estic segur que anem a tenir menys (World Ral·li Cars) de partida que en 2019».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments