RAID – Qatar Cross Country Rally – Etapa 1: Al-Attiyah comença amb molta força

Nasser Al-Attiyah, sis vegades guanyador del Ral·li Cross Country de Qatar, ha fet palesa la seva autoritat en la seva prova de la Copa Mundial de Ral·lis Cross Country.

El pilot de Qatar i el francès Mathieu Baumel van liderar la primera etapa de principi a fi per a encapçalar l’esdeveniment inaugural de la temporada per 5 minuts i 50 segons. Yazeed Al Rajhi i Michael Orr van arribar a la meta en segon lloc de la general, mentre que Jakub Przygonski i Gottschalk, amb un altre Toyota va acabar en tercera posició.

El recorregut d’avui ha facilitat l’inici de la competició amb el més curt dels sis dies, amb u total de 171,25 quilòmetres.

Al-Attiyah va tenir la tasca d’obrir la cursa, però el seu copilot, Baumel, va guiar al de Qatar a través del laberint de pistes -considerat com un dels més difícils per a la navegació de la competició- per a aconseguir la primera victòria d’etapa de la temporada de ral·li de camp a través.

«Mai és fàcil i els camins són difícils i complicats», va dir Al-Attiyah, que va sofrir una punxada. «Però no vam cometre errors, ens manegem sense problemes i vam tenir un bon ritme.»

Al Rajhi va mantenir la segona posició durant tota la secció, a només un minut de distància d’Al-Attiyah, però després ell i el seu copilot Orr van perdre quatre minuts després de la marca dels 100 quilòmetres. «Hem patit una punxada i després els últims 40 quilòmetres de la secció hem tingut un problema de frens; el pedal estava al terra», va dir Al Rajhi.

Przygonski competeix per primera vegada en el Toyota Hilux i el polonès, amb el seu copilot habitual Gottschalk, va acabar tercer mentre lluitaven per entrar en el camí correcte. «Difícil tindre un bon ritme avui amb la navegació i el cotxe per a anar com volíem», «Intentarem d’arreglar alguns dels problemes de navegació entre nosaltres i la coordinació de demà serà millor.»

Khalid Al Mohannadi i Sébastien Delaunay van tenir una gran etapa, van ser quarts en la general i van liderar la categoria T3 amb el seu Polaris. «Avui l’estratègia no s’ha basat massa en la velocitat», «No hi ha problemes i Sébastien és un molt bon copilot, així que no hi ha errors«.

Austin Jones, amb el nou navegant del brasiler Gustavo Gugelmin, va acabar a només 35 segons del seu rival en el T3 amb una actuació consistent en tota la secció. «Va ser un bon dia i vam començar a poc a poc, potser al cinquanta per cent, ja que volia entrar en sintonia amb el meu nou navegant«, va dir l’estatunidenc, que passa la nit en cinquè lloc amb el Ca-Am Maverick i segon en el T3. «No puc llegir el terreny en absolut, tot es veu igual i és molt, molt desafiador; no puc imaginar-me intentant navegar! És la nostra primera vegada junts i volíem veure com era la resta de la competició. Ara que sabem on estem, ho farem una mica millor en les etapes més llargues».

Fedor Vorobyev i Kirill Shubin van augmentar constantment el seu ritme en el nou vehicle OT3 Overdrive i van acabar sisè en la general i tercer en el T3. «Vam tenir un problema amb la caixa del canvi i una punxada«, va dir el rus, que va acabar l’any passat la temporada de ral·li cross country en segon lloc de la categoria.

L’etapa del dilluns és, competitivament, la tercera més llarga del ral·li i porta a les tripulacions a través d’un tram de 334,25 quilòmetres que serpenteja al llarg de la costa nord-est i a través del desert del nord

1Nasser Al Attiyah/Mathieu BaumelToyota Hilux1hr 32min 28sec
2Yazeed Al Rajhi/Michael OrrToyota Hilux1hr 38min 18 sec
3Jakub Przygonski/Timo GottschalkToyota Hilux1hr 43min 15sec
4Khalid Al Mohannadi/Sébastien DelaunayPolaris RZR 1000 Turbo2hr 01min 39sec
5Austin Jones/Gustavo GugelminCan-Am Maverick2hr 02min 14sec
6Fedor Vorobyev/Kirill ShubinOT3 Overdrive2hr 12min 31sec
7Saleh Alsaif/Ali Hassan ObaidCan-Am X3 20192hr 17min 29sec
8Ahmed Al-Kuwari/Manuel LuccheseCan-Am Maverick X32hr 23min 43sec
9Mohammed Al Harqan/Vili OslajCan-Am Maverick X32hr 26min 32sec
10Aleksey Shmotev/Andrey RudnitskiCan-Am Maverick2hr 28min 12sec

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments