RAL·LICROSS: Baumanis s’uneix a l’equip KYB JC amb l’Audi S1 per al 2020

El letó Janis Baumanis competirà pel títol del Campionat Mundial de Ral·licross de la FIA aquesta temporada amb l’equip JC de KYB, conduint un Audi S1 Supercar.

Baumanis conduirà en l’equip KYB Team JC com a company d’equip del suec Robin Larsson, per a lluitar pels Campionats Mundials de RX i d’Equips. La confirmació de l’Equip JC de KYB com a participant permanent arriba gràcies a l’aprovació de cadascun dels altres equips del Mundial de RX i de la FIA.

L’any passat, Baumanis va pujar a dos podis en el seu any més exitós de World RX fins ara, des que es va pujar al Campionat Europeu de Ral·licross de la FIA Super1600 per a la temporada 2016. Competint amb l’equip STARD, en 2019 va pujar als podis de Noruega i el Canadà.

S’alinearà juntament amb el campió europeu de superdeportius de RX de 2019, Robin Larsson, amb l’especificació de l’Audi S1.

«Estic emocionat per una nova temporada amb un equip totalment nou. JC Raceteknik i Robin van demostrar l’any passat que tenien un bon ritme en l’Euro RX, així que enguany crec que serem encara més forts amb dos bons cotxes en el World RX. No puc esperar a entrar en l’últim Audi EKS amb els últims amortidors de KYB. Robin definitivament coneix el cotxe millor que jo, però espero poder estar prop del seu ritme al més aviat possible», va dir Baumanis.

«Les meves temporades anteriors en el World RX han estat bastant dures. Després de quatre anys conduint un Ford estic molt emocionat de canviar a Audi, serà un gran pas que serà bastant desafiador per a mi. Durant les primeres carreres, per descomptat, hi haurà una mica més d’enfocament en el procés d’aprenentatge en el nou cotxe, però després l’objectiu serà començar des del front de les semifinals. Per descomptat, el somni és guanyar. Sé que serà difícil, però amb bones actuacions i un bon equip, sempre hi ha l’oportunitat de fer-ho realitat.»

El letó també ha instat als afeccionats al ral·licross al fet que vagin amb compte durant el brot mundial de Covid-19. «Covid-19 òbviament fa més difícil preparar-se per al primer esdeveniment, està tenint un gran impacte en la vida de tots. Vull que tots es cuidin i escoltin les directives de seguretat, i espero que puguem competir al més aviat possible».

Resultado de imagen de KYB TEAM JC

El director de l’equip Joel Christoffersson es va afanyar a agrair als altres equips de World RX per haver acceptat que l’equip JC de KYB entrés com a participant permanent per al 2020. «Poder començar amb dos pilots en el Campionat Mundial se sent fantàstic, això ha estat un somni per a mi des de fa molt temps. Gràcies a KYB començarem com l’Equip JC de KYB i continuarem la nostra col·laboració tècnica amb EKS. Aquesta inversió és una bona oportunitat per a totes les parts que ens permet desenvolupar-nos junts.«

«Això serà brillant per a tot l’equip, i beneficiarà als nostres pilots Euro RX també. És gràcies a l’aprovació de tots els altres equips del World RX que se’ns va permetre ingressar tant a Janis com a pilot com al KYB Team JC com a inscripcions permanents, i estem agraïts per això», va dir.

Robin Larsson va concloure: «És genial per a JC Raceteknik entrar en el Mundial RX amb un equip de dos cotxes. Tindrem més suport de EKS i amb dos Audis a la pista podent comparar dades, és positiu per a tots. No sols correrem per nosaltres mateixos, sinó que també cal lluitar pel campionat d’equips. Durant les primeres carreres, podrem veure com ens enfrontem als altres equips. Seria bo tenir bons resultats immediatament i poder participar en el campionat, estic segur que hi haurà moltes baralles meravelloses».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments