Fórmula 1: Àustria, oberta a celebrar el seu gran premi de F1 a porta tancada

Els caps de la Fórmula 1 estan treballant diàriament per intentar conformar un nou calendari, amb l’esperança de comptar amb 19 cites, si és que la temporada pot arrencar al juliol.

El director esportiu de la F1, Ross Brawn , va dir la setmana passada que la nova temporada probablement començaria a Europa i ho faria a porta tancada, amb estrictes limitacions per garantir la seguretat dels que treballen al pàdoc.

Parlant en una roda de premsa el dimecres, el ministre d’esports i vicecanceller austríac, Werner Kogler, va dir que el govern no s’oposaria al fet que la cursa fos a porta tancada.

«No volem interposar-nos en el camí», va dir Kogler. «Aquesta és una situació completament diferent a un partit en un estadi. Diverses persones es veuen afectades. Les regles de distància mínima haurien de respectar de la mateixa manera, però això sembla possible».

«Al final, les federacions esportives han de decidir per si mateixes. He de dir que també vaig estar en contacte amb Helmut Marko, qui ostenta un càrrec en Red Bull i ha actuat com a mediador. Li vaig dir que m’agradaria honrar això, que enviarem totes les pautes aplicables a les associacions d’automobilisme rellevants, perquè puguin veure el que és possible i el que no «.

Actualment, Àustria té mesures estrictes pel que fa a l’entrada a al país, que requereixen que els que arriben passin per un període d’aïllament o demostrar mitjançant certificats de salut que no són portadors del coronavirus.

Kogler va dir que la normativa per ingressar i sortir de país seria el major desafiament perquè la F1 pugui celebrar l’esdeveniment segons el planejat.

«[La Fórmula 1] és un comboi internacional en el millor sentit de la paraula. Això s’ha de considerar en el marc de les restriccions existents d’entrada i sortida de país «, va dir.» No vull anticipar la necessitat d’una exempció aquí o allà. És només que això estarà relacionat amb l’aïllament o amb els certificats de salut, que sé que ara també són possibles «.

» En principi, la Fórmula 1 em va dir que, des del seu punt de vista, això podria tirar endavant. Fins i tot si alguns passen primer per un procés d’aïllament. Però no vull interferir en això, només vull saber que s’estan aplicant les regulacions existents. El que és important per a nosaltres és que les mesures de distància s’apliquin «.

«I en algun moment, per descomptat, també es tractarà de les persones en el comboi, perquè desenes de milers és una mica més complicat que si fossin uns milers, perquè amb cada nombre augmenta la probabilitat que alguna cosa succeeixi malgrat tot «.

El govern austríac va començar a reduir les mesures dràstiques el dimarts, permetent que s’obrissin algunes botigues més, però encara està aplicant estrictes regles de distanciament social.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments