Fórmula 1: Maranello ja fabrica vàlvules de respiració

Ferrari continua els seus esforços per a ajudar amb la pandèmia de coronavirus, després que anunciessin que han començat a produir vàlvules de respiració i accessoris per a màscares protectores a la seva fàbrica de Maranello.

Itàlia ha estat un dels països més afectats per la pandèmia, i al març la família Agnelli, que controla l’equip de Fórmula 1 de Ferrari i el negoci dels cotxes de carretera, així com l’empresa FIAT Chrysler i el club de futbol Juventus, van anunciar una sèrie de mesures per a ajudar, incloent una donació de 10 milions d’euros a les autoritats que s’ocupen de la crisi, el subministrament de 150 ventiladors i el lliurament de vehicles a la Creu Roja Italiana.

I ara la companyia d’automòbils més famosa del món ha posat la seva llegendària fàbrica de Maranello a treballar per a ajudar a combatre el virus. El departament que normalment desenvoluparia nous prototips de cotxes està ara produint vàlvules de respiració i accessoris per a màscares, per a permetre als treballadors de la salut tractar als pacients amb coronavirus, i ajudar als propis pacients.

Algunes vàlvules han estat desenvolupades per Mars, un fabricant d’equips de busseig, fetes a la mesura de les seves màscares per a crear màscares d’emergència per a ajudar als pacients que sofreixen d’insuficiència respiratòria, mentre que altres accessoris estan sent subministrats a una empresa anomenada Solid Energy, que els utilitzarà per a transformar les màscares de esnorquel de Decathlon per ajudar a protegir als treballadors de la salut exposats a la infecció.

En una declaració, Ferrari:

«En els pròxims dies, Ferrari planeja fabricar diversos centenars d’equips que ja estan sent distribuïts per algunes de les companyies involucrades, amb la coordinació de la Protecció Civil Italiana, a diversos hospitals italians, incloent els de Bèrgam, Gènova, Mòdena i Sassuolo, així com als treballadors de la salut a la ciutat de Medicina, prop de Bolonya».

Mentrestant, l’operació de Ferrari en la F1 està actualment aturada, com tots els equips de F1, després d’un acord per a avançar les vacances normals d’estiu a la primavera. La setmana passada la FIA va acordar estendre el tancament per dues setmanes més mentre el món continua lluitant contra el virus.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments