WRC: Actualització del calendari 2020, Nova Zelanda, al setembre, podria ser la primera prova després de la parada

El Campionat Mundial de Ral·lis i la FIA han donat una actualització sobre el futur del calendari del 2020 enmig de diversos ajornaments i cancel·lacions.

Amb la notícia que Portugal ha estat cancel·lat per complet i que tant l’Argentina com Itàlia han estat posposats, la temporada es reiniciarà amb un retorn al Ral·li Safari a mitjan juliol, tanmateix això continua estant subjecte a una actualització i orientació del govern de Kenya «el 15 de maig després d’una major anàlisi de la situació del Coronavirus».

La declaració confirma que el Ral·li de Finlàndia està considerant la possibilitat d’ajornar el seu esdeveniment a setembre o octubre a partir de la seva actual data d’agost i el Ral·li de Nova Zelanda està previst que avaluï a la fi de maig si els primers dies de setembre continuen sent una data viable per al seu retorn al calendari del WRC.

Els quatre últims esdeveniments estan avançant amb els preparatius de manera normal donades les seves dates posteriors, amb el Ral·li de Turquia programat per al 24-27 de setembre, el Ral·li d’Alemanya del 15 al 18 d’octubre, el Ral·li de Gran Bretanya a finals d’octubre i el Ral·li del Japó del 19 al 22 de novembre.

Alguns esdeveniments ajornats poden continuar celebrant-se segons l’actualització, ja que el Ral·li Itàlia Sardegna i el Ral·li Argentina esperen poder participar al final de la temporada.

«La nostra meta és ara continuar monitorant el millor que puguem amb l’evolució de la situació entorn de la pandèmia i les restriccions del govern», va dir una declaració conjunta de la WRC-FIA.

«No es prendrà cap decisió sobre les dates dels esdeveniments abans que les actualitzacions sobre l’estat d’emergència respectiu estiguin disponibles. Hi ha un deure de cura amb tots els interessats, inclosos els afeccionats, conductors, equips, mitjans de comunicació, proveïdors i uns altres, per a protegir-nos no sols a nosaltres mateixos sinó també a la comunitat en general, i aquest continua sent el nostre principal objectiu.

«Seguim compromesos a continuar amb tantes proves com puguem, ja sigui en la seva data actual o, quan sigui possible, en una data reprogramada».

Es va afegir que s’estan estudiant diverses opcions per a garantir la seguretat dels esdeveniments, entre elles l’ajust del format i la durada, la logística de les instal·lacions, els equips i els llocs, així com mesures de seguretat com el distanciament social.

La declaració afegia: «El promotor de la FIA i del WRC segueix centrat en la necessitat de mantenir als equips professionals i privats/clients, pilots i patrocinadors compromesos i viables preocupacions contínues sobre quan pot reprendre’s la temporada».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments