Fórmula 1: Panthera Team Àsia segueix amb els plans d’entrar a la F1 al 2022

Panthera Team Àsia manté vius els seus plans d’estar a la graella de la Fórmula 1 2022, tot i el coronavirus, quan la nova normativa de la categoria entri en vigor.

El projecte oriental amb seu al Regne Unit va declarar la seva intenció de convertir-se en un nou integrant de la F1 a finals de l’estiu passat.

Les seves esperances d’unir-se a el campionat en 2021, quan originalment havien d’introduir les noves regles, es van veure frustrades per l’anunci de el director esportiu de la F1, Ross Brawn, l’agost passat, que els possibles participants haurien d’esperar fins 2022 com a molt aviat.

El cap de Panthera Team Àsia, Benjamin Durand, va dir que aquest retard i la posterior crisi mundial pel Covid – 19 no havien posat fi als esforços de l’organització per entrar a la F1.

«Ha estat una muntanya russa, però encara som vius, el projecte no està acabat. Ja estàvem apuntant a 2022 abans que arribés la crisi actual i encara estem buscant la manera d’entrar «.

» Hem tingut un grup de persones treballant en el monoplaça, fent un treball preliminar en l’aspecte aerodinàmic, i seguim treballant amb els inversors «.

Durand, qui anteriorment va dirigir l’equip del WEC amb seu a França SMP Racing, va emfatitzar que la incertesa sobre el futur de la F1 implica que els plans de Panthera segueixen oberts.

«Estem esperant veure què passa amb la F1 abans de dir més. La gent parla de la possibilitat de poder comprar un cotxe [d’un altre equip], per la qual cosa haurem d’esperar i veure què passa».

Durand va revelar que Panthera tenia la base d’un acord per al subministrament de motors i altres parts amb un fabricant a principis d’aquest any abans de la pandèmia de Covid – 19.

Si l’equip pogués armar un projecte complet, podria aprofitar el nou límit de despesa de la F1, que entrarà en vigència la propera temporada. Però s’entén que la F1 encara ha de mantenir converses formals amb els possibles equips sobre unir-se a la graella per a la temporada 2022.

La Fórmula 1 va dir en un comunicat de l’octubre passat que «no hi va haver converses serioses amb cap persona o companyia sobre l’entrada d’un nou equip «després de les informacions de l’interès de Panthera i un equip espanyol vinculat a Campos Racing .

Qualsevol possible equip nou necessitaria passar per un procés de licitació supervisat per la FIA si s’unissin a la graella.

L’última vegada que es va emetre una sol·licitud de licitació per a potencials nous equips de F1 va ser en 2015, però no es va considerar que les dues propostes rebudes complissin amb els criteris requerits per la FIA.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments