Fórmula 1: Barcelona s’ofereix per acollir la F1 fins a l’octubre

Joan Fontserè, director general del Circuit de Barcelona-Catalunya , continua treballant al costat del seu equip en trobar un forat en el calendari 2020 de la Fórmula 1, després que el GP d’Espanya hagués de posposar, sense tenir una nova data encara.

El circuit, que compta amb 320 dies d’activitat a l’any, incloent les carreres de Fórmula 1 i MotoGP, a més d’altres campionats internacionals, s’ha vist la seva única activitat amb totes les escuderies aquest any en els tests pretemporada de el febrer passat.

«les converses des de l’inici amb la gent de Liberty Media han estat de posar el focus en el campionat de 2021 «, va dir Fontseré en declaracions a FOX Llatinoamèrica. «¿I en quin sentit? En el sentit que l’any següent hi ha d’haver un campionat el més sòlid possible, el més fort possible, amb la qual cosa, perquè això pugui ser així, ha d’haver algunes proves en 2020. «

» El Circuit sempre s’ha mostrat a disposició de Liberty, perquè en el cas que ells creguessin convenient realitzar alguna de les carreres aquí, evidentment nosaltres estem disposats «.

Fontseré va dir anteriorment que només sense pagar el cànon a la Fórmula 1 seria possible per al circuit dur a terme un esdeveniment de la màxima categoria, ja que l’impacte econòmic , calculat en uns 186 milions d’euros, no es generarà si hi ha la necessitat de realitzar carreres sense públic.

La Generalitat de Catalunya, part ropietaria del traçat, veuria amb bons ulls la realització d’un esdeveniment que en alguna mesura permetés reactivar l’economia, fins i tot si això implica no obtenir cap benefici directe.

«La lectura que fa el govern de Catalunya és: si això pot ajudar a regenerar l’economia, a començar de nou a fer funcionar la maquinària pel que fa a la generació de recursos en aquesta zona, allotjant una prova d’aquest calibre, doncs evidentment és ben rebuda i posarem el circuit a disposició per poder dur-la a terme «, afegeix Fontseré.

» No seria un ingrés directe, però sí indirecte i ens permetria posar en funcionament els diferents sectors que tenen relació amb l’esdeveniment.

La Fórmula 1 prepara un protocol sanitari per posar en marxa la temporada a Àustria a principis de juliol, model que podrien seguir la resta d’escenaris. No obstant això, segons Fontseré, això haurà d’anar en consonància amb els requeriments dels governs locals, alguna cosa en el que ells estan treballant.

Fontseré estima que un mínim d’1. 500 persones hauran de reunir-se al circuit per posar en marxa una carrera de Fórmula 1.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments