Fórmula 1: El Circuit de Barcelona – Catalunya proposa córrer a porta tancada sense pagar cànon

El director del circuit Barcelona-Catalunya va parlar sobre la situació del Gran Premi a Catalunya Ràdio

Joan Fontserè va revelar que ja estan en converses amb la F1 per disputar carreres a porta tancada, tot i que ha explicat que no poden ser en les mateixes condicions prèvies a la crisi. «És una proposta que ha anat evolucionant en el temps«, va començar.

«A del principi la situació era pensar en una data a veure quan es podia fer el gran premi a porta oberta. Aquesta data no arribava mai i, a la fi, l’evolució de les converses amb la F1 i MotoGP ens porta a aquest escenari: nosaltres tenim la instal·lació a punt, tenim 30 anys d’experiència organitzant aquests esdeveniments, el que volem és que l’any vinent l’esport de la F1 i MotoGP torni en el seu màxim esplendor i amb la força que toca «.

» Quan ens diguin en quin format volen fer-ho per ajudar a contribuir que tinguem esport el proper any amb la màxima salut possible «.

El director del Circuit aclareix que no és sostenible realitzar el gran premi pagant el mateix que pagaven en condicions normals:

«La partida més gran que tenim per l’organització dels grans premis és la venda d’entrades, a més de l’impacte econòmic que hi ha a la zona. El que estem parlant amb ells és que, en cap cas, podem assumir cap cost de cànon d’aquesta disciplina «.

Quan se li va preguntar si la F1 veu amb bons ulls que no es pagui el cànon, va respondre:

«Estem en una fase de veure les condicions no només econòmiques, també logístiques i sanitàries, i això pot canviar molt el cost de la producció. Anem pas a pas, els hem traslladat les nostres intencions i ells entenen que la part dels nostres ingressos no la tenim i, per tant, no ens poden exigir el que fins ara ens han exigit «.

Una de les idees que maneja la Fórmula 1 és la de realitzar dues carreres en cada un dels circuits als quals pugui accedir, per tenir un calendari amb més de 10 proves (es requereixen a l’almenys 8 perquè un campionat sigui considerat mundial).

Davant la pregunta de si el Circuit està preparat per fer-ho, Fontserè va contestar :

«Nosaltres acollim els tests de F1 des de fa alguns anys i són dues setmanes seguides. La instal·lació ho permet, evidentment nosaltres hem treballat amb ells sempre durant un sol gran premi, si cal fer més cal veure les condicions i posar-nos d’acord, que en cap cas serà en les que teníem fins ara «.

El futur de Circuit a la F1

Després d’una dura negociació, el circuit va aconseguir renovar amb la F1 per a aquesta temporada, en un contracte per un any que haurà de ser revisat de nou.

L’objectiu és prolongar la seva presència al calendari després d’un curs, el 2020, totalment atípic:

«Nosaltres el que demanem és que tenim un any que no anem a executar, i plantegem acords de futur. Igual que ens oferim ara per organitzar-lo a les condicions que es creguin convenients, volem seguir organitzant en el futur «.

» El que ens plantegem és seguir endavant el 2020 i amb opcions de seguir les converses per renovar el contracte com hem fet fins ara «, va concloure el director.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments