Gass: «Audi no ha estat l’enterramorts del DTM»

Dieter Gass, cap de motoresport d’Audi, ha contestat a les crítiques que s’han fet per decisió del fabricant d’abandonar el DTM després de 2020, negant que Audi hagi cavat la tomba del DTM amb la decisió i al·legant que la seva presència va impedir que el DTM s’enfonsés abans.

Audi va anunciar el mes passat que deixaria la sèrie al final de l’actual temporada, deixant a BMW com a únic fabricant del campionat. Alguns han criticat la decisió d’Audi de marxar, però Gass afirma que va ser la sortida tant de Mercedes com de Aston Martin els que més van contribuir a la disminució del DTM.

«Per descomptat, jo ho veig de forma molt diferent. Has de veure el panorama general», va dir Gass a Motorsport-Magazin. «Després que el Mercedes deixés el mercat, només hi havia dos fabricants. I era clar que el DTM ja no funcionaria amb només dos fabricants. Llavors Aston Martin va venir com un pegat. Un pot discutir fins a quin punt això va tenir èxit i si van ser els enterramorts de la seva sortida.«

Mercedes va deixar el campionat com a vigent campiona al final de la campanya de 2018, després es va incorporar l’equip Aston Martin de R-Motorsport. L’equip de Paul di Resta, Daniel Juncadella, Jake Dennis i Ferdinand von Habsburg va lluitar durant la temporada de 2019, i el programa es va acabar després d’una sola temporada.

Gass insisteix que Audi va contribuir significativament al DTM en els últims anys, arribant a dir que la sèrie hauria acabat abans si no fos per l’aportació de Ingolstadt.

«Jo ho veuria així, que Audi va ser la marca que més va impulsar el DTM en els últims anys. Vam ser els primers a portar un equip de clients a la graella. I l’única marca a portar un novè cotxe per a omplir la graella de nou per al 2020.

Crec que és bastant injust acusar-nos de ser l’enterramorts del DTM. Si no fos per Audi, el DTM s’hauria acabat molt abans.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments