DTM: AUDI marxarà del campionat quan acabi la temporada 2020

En el seu camí per a convertir-se en un proveïdor de mobilitat de primera classe amb una petjada de carboni neutral, Audi està adaptant el programa de motoresport de la marca: Els quatre anells no estendran el seu compromís am el campionat de de turismes DTM més enllà de la temporada 2020.

La junta directiva d’AUDI AG va prendre aquesta decisió també a la llum dels desafiaments econòmics deguts a la pandèmia del coronavirus i la va comunicar a ITR, l’organització paraigua del DTM, aquest dilluns. Per consegüent, la exitosa participació en la Fórmula E i en les carreres de clients serà el centre d’atenció de les futures activitats d’Audi en el motoresport.

La marca ha estat representada a la Fórmula E des que la popular sèrie de carreres totalment elèctriques va començar al 2014. Amb 41 trofeus, Audi Sport ABT Schaeffler ha estat l’equip de Fórmula E més exitós dels últims anys. Fora de la pista de carreres, Audi planeja generar al voltant del 40 per cent de les seves vendes amb cotxes elèctrics i híbrids endollables per a 2025.

«Audi ha donat forma al DTM i el DTM ha donat forma a Audi. Això demostra la força que té el motoresport, tant tecnològica com emocionalment», diu Markus Duesmann, President del Consell d’Administració d’AUDI AG. «Amb aquesta energia, impulsarem la nostra transformació en un proveïdor de mobilitat elèctrica esportiva i sostenible». La Fórmula E ofereix una plataforma molt atractiva per a això. Per a complementar-la, estem investigant altres formats progressius per al motoresport del futur.»

Audi mira cap endarrere en un passat extremadament reeixit en el DTM. Havent aconseguit 23 títols de campionat, incloent onze títols de pilots, més 114 victòries, 345 podis, 106 pole positions i 112 voltes ràpides, Audi va donar forma al DTM des de 1990 a 1992 i des de 2000 en endavant. Amb tres dels tres possibles títols de campionat, nombrosos podis i molts altres rècords, 2019 ha estat fins ara la temporada més reeixida del DTM en la història de l’empresa.

A Audi li agradaria continuar amb aquests èxits en la temporada 2020 i acomiadar-se dels fans del DTM amb una exitosa defensa del títol en els tres campionats.

«Esperem que aquesta difícil situació actual millori aviat i que puguem continuar disputant algunes carreres de DTM enguany», diu el membre de la Junta de Desenvolupament Hans-Joachim Rothenpieler. «Els afeccionats es mereixerien això, i també ho mereixerien la gent d’ITR, els nostres pilots, així com els nostres equips i socis, que ara tindran un preavís adequat per a reposicionar-se per després del 2020. L’èxit en el motoresport és i continuarà sent un element important de l’ADN d’Audi».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments