ERC: Nou canvi de calendari 2020, es reprograma Liepāja i és cancel·la Polònia

El Ral·li Liepāja ha estat reprogramat per a mitjans d’agost, mentre que la 77a edició del Ral·li de Polònia s’ha posposat a l’any 2021, quan l’esdeveniment celebrarà el seu centenari.

Utilitzant especials d’alta velocitat al voltant de les ciutats de Liepāja i Talsi, el Ral·li Liepāja tindrà lloc del 14 al 16 d’agost** com a segona ronda de la temporada del Campionat Europeu de Ral·lis de la FIA de 2020.

Encara que es van fer grans esforços per reprogramar el Ral·li de Polònia després que la seva data original del 26 al 28 de juny ja no fos possible a causa de l’actual pandèmia de coronavirus, no va ser possible assegurar un espai viable en el calendari.

Encara que l’esdeveniment no se celebrarà en 2020, ja s’estan celebrant converses entre l’organitzador PZM (Federació Polonesa d’Automòbils i Motocicletes) i el promotor d’ERC, Eurosport Events, per a ultimar una data en el calendari provisional per a 2021, que marca l’any del centenari del ral·li.

Jean-Baptiste Ley, el coordinador d’ERC:

«Estem molt contents d’haver trobat una solució de calendari per al Ral·li Liepāja i agraïm a tots els que ho han fet possible, en particular a la FIA. Naturalment estem decebuts que l’ERC no visiti Polònia enguany, particularment donat tot el treball dur i la planificació que s’ha dut a terme i la càlida benvinguda que sempre rebem. No obstant això, ja estem mirant cap al 77è Ral·li de Polònia que tindrà lloc en 2021 i ens unirem al PZM per a celebrar la fita dels 100 anys.

«El nostre full de ruta des del començament de la crisi de COVID-19 ha estat mantenir en la mesura que sigui possible tots els ral·lis inclosos en el calendari original. Clarament això continua sent un desafiament donada la situació sempre canviant i la constant necessitat de respectar les restriccions del govern. La salut i la seguretat de tots continua sent la prioritat absoluta i mai es veurà compromesa, després de tot.

«Mentrestant, els pensaments de la família ERC romanen amb aquells els sers estimats dels quals han mort o han caigut malalts com a resultat de COVID-19. S’han perdut molts treballs i la gent està en situacions molt difícils, per la qual cosa és de vital importància que se segueixin tots els consells oficials».

Raimonds Strok, Director d’Esdeveniments de RA, promotor del Ral·li Liepāja:

«Aquests són temps molt canviants que estem vivint ara mateix. Moltes notícies sobre la pandèmia mundial causada pel virus COVID-19 i com els països estan responent per a controlar la propagació d’aquesta, està donant lloc a circumstàncies ràpidament canviants. Nosaltres, com a organitzadors, ens quedem enmig de tot això – tractant d’assegurar la salut pública, mentre que també trobem la manera d’organitzar un gran esdeveniment esportiu. Com s’ha dit abans – no som aquí per a posar el ral·li per davant de la salut i la seguretat dels nostres competidors, espectadors i personal; per tant, juntament amb els nostres socis Eurosport Events, la FIA, el Govern de Letònia, les ciutats de ral·li Liepāja i Talsi, s’ha pres una decisió de déjà vu per a reprogramar una vegada més el el Ral·li Liepāja per al mes d’agost. Pot ser que sigui només un parell de setmanes més tard, però com no hi ha decisions a llarg termini, provarem totes i cadascuna de les opcions disponibles per a acollir el Ral·li Liepāja en 2020. M’agradaria assenyalar que totes les parts estan treballant dur per a assegurar-se que un gran Ral·li Liepāja es dugui a terme a Letònia. Continuarem el nostre treball, consultarem als experts i esperem que la situació es normalitzi i puguem tornar tots a la concentració in situ. Però mentre esperem això, si us plau, segueixin les directrius establertes per les seves autoritats locals, ja que això accelerarà el procés de recuperació. Mantingui’s fora de perill».

Michał Sikora, President de PZM:

«El Ral·li de Polònia és cada any un dels esdeveniments més importants, no sols pel motoresport, en el calendari del nostre país. Els preparatius per a una competició internacional tan gran duren gairebé tot l’any, i el ral·li atreu a multituds d’afeccionats de Polònia i de l’estranger. El ral·li és un esdeveniment no tancat de caràcter massiu i no és possible dur-lo a terme quan és difícil predir quan s’aixecaran les restriccions existents. No hi ha cap alternativa per a la seguretat dels competidors i els espectadors i no hi ha cap compromís en aquest àmbit. Després de nombroses consultes amb els nostres socis, prenem l’única decisió raonable de posposar el 77è Ral·li de Polònia per a l’any vinent. Ja hem declarat la nostra voluntat de dur a terme el nostre ral·li com una ronda del campionat europeu del pròxim any. Mikołajki i el pintoresc Districte dels Lagos de Masuria romandrà com a seu de l’esdeveniment, que serà l’escenari del centenari del nostre clàssic ral·li».

Polònia no serà reemplaçada en els programes ERC1 Júnior de la FIA i ERC3 Júnior de la FIA, que ara comprendran cinc rondes en les quals els competidors comptaran els seus quatre millors puntuacions. Això els permetrà centrar les seves despeses en una llista reduïda de ral·lis.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments