WRC: Toyota diu que el seu GR Yaris WRC 2021 ja es troba al mateix nivell que l’actual

Segons Toyota, el Yaris WRC 2021 ja és tan ràpid com el cotxe al qual substituirà la pròxima temporada.

No ho oblidin, el cotxe actual és el que Ott Tänak va usar per a guanyar el campionat de pilots de l’any passat, i el que lidera les dues carreres pel títol després de tres proves en el que va d’any. Així que no és lent.

Toyota Gazoo Racing esperava que els seus pilots regulars, a diferència del provador, Juho Hänninen, correguessin amb el Yaris WRC de forma regular en aquestes alçades de la temporada, però aquests plans s’han vist incrementats per l’actual prohibició de proves degut al coronavirus.

L’última vegada que els nous Yaris van córrer va ser una breu test a Finlàndia, poc després del Ral·li de Mèxic. Els test en la base de proves permanent de l’equip es van veure compromeses per les condicions climàtiques a finals de març; les carreteres no eren prou fredes com per a replicar a Suècia i tampoc prou seques com per a replicar el Ral·li de Finlàndia.

Va ser en la prova de l’equip abans de Mèxic, al sud d’Espanya on es van obtenir els primers resultats significatius després de córrer el cotxe en contra de l’especificació que Sébastien Ogier va usar per a guanyar la prova de Mèxic.

Va ser llavors quan l’equip va començar a somriure. Aquest cotxe totalment nou – basat en una homologació de la producció de 2500 GR Yaris de tracció a les quatre rodes.

El director tècnic de Toyota, Tom Fowler, li va dir a DirtFish:

«Passem per un procés molt ràpid al principi. Les nostres primeres proves van ser a Finlàndia, després de les proves a Suècia – això va ser realment un tipus de situació de «shakedown». Ens asseguràvem que tot funcionés.

«Vam fer una petita prova de rendiment en la neu, canviant algunes coses per a acostar-nos a una posada a punt per a Suècia, tot va sortir bé.

«Després vam anar als test de Mèxic a Espanya. Els quilòmetres eren una mica limitats perquè no volíem córrer amb el cotxe als matins. Necessitàvem la mateixa quantitat de grava fresca en la carretera per als nostres pilots del cotxe de 2017 perquè tots ells sortien davant [en el primer dia del Ral·li de Mèxic], així que només vam córrer el [nou] cotxe a la tarda.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments