WRC: Mäkinen creu que els nous Rally1 no reduiran el costos

Tommi Mäkinen considera que els nous Rally1 que entraran en vigor a 2022 per substituir els actuals World Rally Car no aconseguiran reduir el cost tal com ha promès la FIA. Mäkinen afirma que el preu de les noves màquines híbrides serà més aviat similar al que tenim en l’actualitat.

L’objectiu dels cotxes Rally1 híbrids, a més del fet de ser híbrids i alinear-se més amb les estratègies de mercat dels grans fabricants d’automòbils de cara als propers anys (i així atreure més marques a l’WRC), és el de comptar amb cotxes amb costos més continguts. L’objectiu era d’entre 400.000 i 500.000 euros, amb un estalvi comprès entre el 35% i el 40% pel que fa als actuals World Rally Cars, en vigor des 2017.

Aquests nous Rally1 unificaran alguns elements per així poder ser més econòmics que els cotxes actuals, incloent a més el kit d’hibridació compost pel motor elèctric i la bateria, subministrat per Compact Dynamics. Entre aquestes mesures hi ha la tornada a caixes de canvis de 5 marxes, l’eliminació de el diferencial central i la simplificació dels conjunts aerodinàmics.

«Encara que hi haurà un bon nombre de components dels cotxes que seran menys costosos, el cost total serà més elevat amb el motor elèctric i amb la bateria. El preu del conjunt al complet augmentarà a més amb la volatilitat dels preus. La FIA ara s’enfronta al seu gran desafiament, amb la pressió de totes les juntes directives volent això o allò. Però si hi ha una cosa que és certa és que el cotxe no seran més barats»

«El calendari seria realista si la normativa (la tècnica dels Rally1 al complet, havent-se només publicat alguns detalls) es queda fonamentada ràpidament. No obstant això, requerirà de molta feina. Les peces necessàries es produiran en uns sis mesos. Evidentment cal gent per treballar en aquest projecte, però per sort tenim un equip de planificació sòlid. Podem fer el cotxe, però serà en un període de temps molt limitat», va afegir Mäkinen.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments