WRC: Els equips volen evitar els ral·lis de Nova Zelanda i Japó 2020

El calendari del Campionat Mundial de Ral·lis 2020 (WRC) està amenaçat a causa de la pandèmia de COVID-19. D’acord amb les últimes informació els ral·lis a l’estranger planejats a Nova Zelanda i el Japó estan a punt de ser cancel·lats.

A més de les contínues restriccions als viatges, també influeixen les consideracions econòmiques. Enmig de la crisi actual, els equips de WRC estan evitant els costosos viatges a Nova Zelanda i el Japó. Amb un calendari de descans concentrat a Europa, la temporada, en la qual fins ara s’han fet tres proves, ha d’acabar de manera rendible.

El Ral·li de Nova Zelanda, que està programat del 3 al 6 de setembre, hauria de celebrar-se com a part de la WRC per primera vegada des de 2012. El Ral·li del Japó estava programat per a ser el final de la temporada a la fi de novembre.

Una decisió oficial sobre l’organització del Ral·li de Nova Zelanda ha de ser presa a la fi de maig. En el cas del Ral·li del Japó, la decisió podria retardar-se encara més. Després que la reaparició del Ral·li Safari es posposés recentment fins a l’any 2021, la temporada del WRC, interrompuda des de mitjan març, continuarà amb el Ral·li de Finlàndia a principis d’agost com molt aviat.

Tanmateix, fins i tot això no s’ha confirmat, i un ajornament de la ronda finlandesa del WRC fins a la tardor està dins dels plans. En aquest cas, la temporada continuaria a Turquia a la fi de setembre com molt aviat.

El director del Ral·li de la FIA, Yves Matton, havia declarat recentment que set proves serien suficients per a atorgar un títol del WRC. Com el WRC ja havia celebrat tres ral·lis abans del brot de la pandèmia, quatre proves més serien suficients.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments