WRC: Cisela: «Podriem tindre un calendari reduït al 2021»

El WRC va poder completar les seves tres proves inicials a Mònaco, Suècia i Mèxic abans que la creixent pandèmia de coronavirus posés el campionat en pausa.

La categoria fins ara només ha cancel·lat el Ral·li de Portugal i el Ral·li Safari de Kenya, que anava a tornar després de 18 anys d’absència, encara que les dificultats logístiques posen de debò risc les cites del Japó i Nova Zelanda.

Mentre que altres campionats han adoptat un enfocament diferent amb la cancel·lació d’esdeveniments, el director general del promotor del WRC, Oliver Ciesla, creu que seria «el pitjor» cancel·lar ral·lis abans que la situació de la pandèmia s’aclareixi en aquests països.

«Estem tractant de trobar noves dates». «Però abans de prendre una decisió, haurem d’esbrinar si podem viatjar».

«És a dir, quines seran les regles als països on hàgim de competir, com Finlàndia, Alemanya, Anglaterra, Turquia, el Japó, Itàlia…, però també quines són les possibles restriccions per a tornar al nostre país, possibles quarantenes que calgui passar, etc».

“Haurem de veure com es desenvolupen les coses en els pròxims mesos i després prendre decisions per a setembre, octubre i novembre».

«Ens veiem obligats a esperar fins a l’últim minut abans de prendre una decisió. Volem evitar cancel·lar ral·lis massa aviat. Això seria el pitjor. Però també necessitem temps per a organitzar la logística del material. A Europa és més fàcil, fora d’Europa es complica tot».

El calendari original del WRC presentava 14 proves a Europa, Sud-amèrica, Àsia i Oceania, inclòs el Ral·li de Xile que va ser cancel·lat pels disturbis socials al novembre.

El Ral·li de Finlàndia, a l’agost, és la pròxima ronda de les quals segueixen en el calendari després de la cancel·lació del Ral·li Safari, encara que podria retardar-se fins a setembre o octubre.

Quan se li va preguntar quantes proves podria tindre el WRC enguany, a més de les tres que ja s’han completat, Ciesla va dir:

«Si parlo del meu desig, diria entre set i nou rallies. Però la realitat és que que si podem fer entre quatre i sis, ja estaria molt bé».

Fent-se eco dels comentaris dels caps del Campionat Mundial de Resistència i del World Touring Car, Ciesla va dir que el WRC ha de tenir en compte les seqüeles de la crisi del coronavirus a l’hora de donar forma al calendari per a la temporada 2021.

«És una opció que debatem amb els equips en les nostres reunions», va dir Ciesla quan se li va preguntar si el WRC haurà de reduir el seu calendari l’any vinent. «Menys ral·lis signifiquen menys despeses. El virus provoca una pressió econòmica important».

“També demanem als equips que desenvolupin cotxes nous per a 2022 quan s’introdueixin les noves regles tècniques. Per aquesta raó ens hem plantejat disputar dos ral·lis menys que els 14 que s’anaven a fer».

“Estem a principis de juny. Farem la primera proposta del calendari aquest mes en el Consell Mundial de l’Esport de Motor [FIA], i després podem fer una segona al setembre. No seria una sorpresa si una o dues carreres vénen i ens demanen no estar en el calendari 2021 per la falta de fons a causa de la pandèmia».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments