WRC: El Ral·li de Finlàndia 2020 oficialment cancel·lat

El Neste Rallye de Finlàndia, pròxima prova programada del Campionat del Món de Ral·lis de la FIA, que hauria de disputar-se a Jyväskylä del 6 al 9 d’agost, ha estat suspès a causa de la pandèmia de Covid-19.

Encara que la situació a Finlàndia i a nivell internacional ha millorat, hi ha massa factors en curs en relació amb els riscos de salut i seguretat per a organitzar la prova, atès que només falten dos mesos per a la seva celebració, comenta l’organitzador AKK Sports en un comunicat publicat avui dimecres (3 de juny).

«Juntament amb el desconegut progrés de Covid-19, hi ha altres grans incerteses que afecten aquesta decisió.

«Per exemple, la falta d’informació sobre si les actuals restriccions imposades per l’estat a les proves públiques continuaran després de juliol, i com els participants, equips i espectadors estrangers podrien viatjar de manera segura a Finlàndia«, deia el comunicat.

Els organitzadors van estudiar l’opció d’ajornar el ral·li fins més endavant aquest mateix any, però després d’avaluar aquesta opció, la quantitat d’incògnites i riscos van portar a la decisió final.

La promotora Jani Backman va dir que ja s’havien fet alguns preparatius amb la possible cancel·lació en ment.

«En cancel·lar la prova enguany, volem mostrar la nostra responsabilitat cap a tots i cadascun dels interessats, així com cap a tota la societat. La salut i el benestar són sempre una prioritat», afirma.

«Amb tota confiança traslladarem les nostres forces a l’any 2021, quan per fi puguem organitzar les merescudes celebracions del 70è aniversari en un ambient com es mereix i amb un gran esperit juntament amb els espectadors, els competidors i els nostres socis nous i de llarga durada».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments