FÓRMULA 1: Hongria fa un negoci rodó estenent el contracte un any més i rebaixant el preu del cànon

El Gran Premi d’Hongria romandrà en el calendari de la Fórmula 1 fins a 2027 després que els promotors acordessin una pròrroga d’un any del contracte actual.

Hongria serà la seu de la tercera prova de la temporada de F1 de 2020 com a part del calendari reprogramat després de la pandèmia de COVID-19, que tindrà lloc el 19 de juliol.
Com a part de les converses per a aconseguir una carrera a porta tancada en el Hungaroring, es va arribar a un acord per a prorrogar el contracte actual per un any.

L’acord a llarg termini que manté el Gran Premi d’Hongria en el calendari fins a 2026 es va assegurar en 2016.

Però els termes han estat revisats per a estendre’ls per un any més i reduir lel preu del cànon, així com acordar una tarifa molt més baixa per a l’organització de l’esdeveniment d’enguany.

«Hem estat en contacte amb Liberty Media sobre com compensar-ho, perquè el cost d’organització no és menor en cas d’un esdeveniment tancat», va dir Zsolt Gyulay, CEO de Hungaroring Sport.

«Vam fer tot el possible durant les discussions per a aconseguir un bon acord tant per al país com per a l’esport, fins i tot en aquests temps difícils».

«No podem dir números exactes, però la quota de drets és un fragment de la qual paguem en cas d’un esdeveniment obert.

«A més, hem aconseguit una extensió del nostre contracte, per la qual cosa ara és vàlid fins al 2027 en lloc del 2026.

«L’augment anual de la taxa de drets també s’ha reduït, per la qual cosa hem estalviat diversos milers de milions per a l’Estat.

El ministre hongarès d’innovació i tecnologia, Laszlo Palkovics, va dir que el país havia estat disposat a acollir dues carreres de F1, i farà tot el possible per a garantir un bon desenvolupament de la carrera.

«Diversos esdeveniments internacionals van haver de ser cancel·lats, però no vam voler arriscar-nos amb la carrera de F1 a Hongria, per la qual cosa estàvem oberts a totes les opcions mentre estàvem en converses«, va dir Palkovics.

«L’opció d’organitzar dues carreres també va sorgir durant la conversa, però afortunadament la situació de pandèmia va millorar en els altres països també, i el titular dels drets volia la carrera en tants llocs com fos possible.

«Li assegurem al Sr. Carei que donaríem tota la nostra ajuda a la família de la F1 en arribar al nostre país de manera segura, ja sigui per carretera o per avió».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments