FÓRMULA 1: Els equips que podran fer test i els que no abans de l’inici de temporada 2020

El Gran Premi d’Àustria, programat del 3 al 5 de juliol, donarà arrencada a la temporada 2020 de F1. Mercedes i Ferrari rodaran abans perquè els seus pilots es reactivin després de diversos mesos sense pujar-se a un monoplaça i perquè el personal s’acostumi a els nous protocols sanitaris.

Mercedes, de fet, estarà aquest dimarts amb Valtteri Bottas, i el dimecres amb Lewis Hamilton, a Silverstone amb el vell W09. Posteriorment, Ferrari farà el mateix amb un SF71-H en Fiorano, abans de partir cap a Àustria.

La normativa de F1 prohibeix els test amb els actuals monoplaces durant la temporada, però no fixa un límit de quilometratge si es fa amb el cotxe de fa dos anys muntant uns pneumàtics d’exhibició.

Red Bull Racing i McLaren no tindran aquesta oportunitat. L’RB14 de l’equip de Milton Keynes estava equipat amb la unitat de potència Renault, amb els qui van trencar enmig de diverses acusacions per a anar-se amb Honda.

Diferent és el cas de McLaren, que ja va portar el motor Renault en el MCL33. No obstant això, la unitat de potència hauria de ser enviada a Woking (Regne Unit) des de Viry Chatillon (França) i el personal que viatge hauria de sotmetre’s a la quarantena de 14 dies que obliga el govern britànic.

Encara que aquesta és la postura oficial, les veritables raons de l’equip liderat per Andreas Seidl són unes altres. L’estructura es troba en una greu crisi econòmica i laboral, i la prioritat en aquest moment no és organitzar un test.

Per això, no sorprèn que Lando Norris aprofités la bona relació amb Carlin –equip amb el qual va ser campió de Fórmula 3 en 2018 i amb el qual va córrer en la Fórmula 2 en 2019– per a tornar a posar-se al volant d’un F3 en Silverstone. Carlos Sainz també està buscant alguna alternativa i està en contacte amb Trevor per a rodar abans de començar el campionat.

Per part seva, Renault té el seu equip dividit entre les seus de Enstone i Viry Chatillon, per la qual cosa les limitacions relacionades amb la quarantena han obligat a descartar qualsevol prova.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments