FÓRMULA 1: Cauen Azerbaidjan, Singapur i el Japó del calendari 2020

El Gran Premi de l’Azerbaidjan, Singapur i el Japó de 2020 ha estat cancel·lat arran de la pandèmia de coronavirus, segons ha confirmat la Fórmula 1.

A principis d’aquest mes es van anunciar les vuit carreres inicials d’un calendari revisat per a la temporada 2020, començant amb el Gran Premi d’Àustria en el Red Bull Ring en el primer cap de setmana de juliol.

Des de llavors, la F1 ha continuat treballant dur per a finalitzar el calendari restant de la temporada, i confia a tenir entre 15 i 18 carreres per a quan la temporada conclogui a Abu Dhabi a mitjan desembre. S’espera que es publiqui un nou calendari abans que comenci la temporada a Àustria.

Però avui es va confirmar que les carreres de l’Azerbaidjan, Singapur i el Japó no formaran part del calendari per a 2020.

Un comunicat de la F1 publicat el divendres al matí deia:

«Com a resultat dels continus desafiaments presentats per COVID-19, nosaltres i els nostres promotors a l’Azerbaidjan, Singapur i el Japó hem pres la decisió de cancel·lar les seves carreres per a la temporada 2020.

«Aquestes decisions s’han pres a causa dels diferents desafiaments que els nostres promotors enfronten en aquests països. A Singapur i l’Azerbaidjan els llargs terminis de lliurament necessaris per a construir circuits de carrer van fer impossible la celebració dels esdeveniments durant un període d’incertesa i al Japó, les contínues restriccions de viatge també van portar a la decisió de no continuar amb la carrera.

«Al mateix temps, hem fet progressos significatius amb els promotors existents i nous en el calendari revisat i ens ha animat especialment l’interès que han mostrat els nous llocs per a acollir una carrera de Fórmula 1 durant la temporada de 2020.

«Sabem que encara és un moment d’incertesa i complexitat a tot el món i continuarem assegurant que procedim amb la temporada 2020 d’una manera prudent i flexible. Tenim detallats i robustos plans de seguretat per a assegurar-nos que comencem la nostra temporada de la forma més segura possible.»

Updated 2020 calendar graphic

Chase Carei sobre la creació del calendari 2020 durant la pandèmia
El dijous, el cap de motoresport de la F1, Ross Brawn, va explicar que el pla per a la segona meitat de la temporada s’està concretant.

«Les coses s’estan movent ràpid, però encara tenim temps«, va dir. «Tenim moltes opcions diferents i estem molt confiats que tindrem una gran segona meitat de la temporada».

«Hi ha una possibilitat de tenir una temporada europea estesa amb una o dues carreres més si és necessari. Crec que Bahrain i Abu Dhabi seran el teló de fons de la temporada pel que podem veure en aquest moment.

Brawn també va revelar que s’estan avaluant altres pistes europees, com les de Mugello, Imola, Portimao i Hockenheim, propietat de Ferrari.

«Hi ha una sèrie de bons circuits europeus on podríem afegir una o dues carreres més per a assegurar-nos que tenim una temporada completa«, va afegir. «No ho declararem encara, ja que encara és un treball en progrés.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments