RAIDS: Bahrain Raid Xtreme el projecte de Prodrive per al Dakar 2021

El Regne de Bahrain ha revelat el nou equip i el cotxe que debutarà en el Ral·li Dakar del pròxim any.

L’equip anomenat Bahrain Raid Xtreme (BRX) és l’última incursió del Regne de Bahrain en el món del motoresport després que el seu fons de riquesa sobirana, Bahrain Mumtalakat Hòlding Company (Mumtalakat), establís Prodrive International, una empresa conjunta amb l’empresa britànica líder en el món del motoresport, Prodrive.

El cotxe T1 del Ral·li Dakar fet a mida de BRX es basa en l’experiència de Prodrive competint en el motoresport mundial durant més de tres dècades. En resposta a les últimes regulacions del Ral·li Dakar i al terreny probable per a l’esdeveniment de 2021, l’equip ha triat crear un cotxe de tracció a les quatre rodes, impulsat per un V6 de gasolina turboalimentado de 3,5 litres. El desenvolupament del cotxe i el motor s’ha estat duent a terme en Prodrive des de mitjan 2019, i el primer cotxe s’està muntant actualment en Banbury, Regne Unit.

El BRX T1 promet ser visualment distintiu, amb la seva cridanera decoració vermella, combinada amb l’estil desenvolupat per Callum, encapçalat per Ian Callum, un dels dissenyadors d’automòbils més importants del món dels últims 30 anys.

Liderant el projecte està David Richards CBE, fundador i president de Prodrive, assumint el paper de Director de l’Equip BRX. Guanyador del Campionat Mundial de Ral·lis en 1981, Richards també va contribuir al desenvolupament del motoresport a l’Orient Mitjà en els anys 70 i 80. La primera empresa de Prodrive va ser l’equip de ral·lis de Porsche, que va guanyar el primer Campionat de Ral·lis de la FIA a l’Orient Mitjà en 1984.

Sota la seva direcció, Prodrive s’ha convertit en una de les empreses de motoresport més reeixides del món, guanyant sis títols mundials de ral·li, cinc títols de Le Mans i dirigint el motoresport global per a molts dels principals fabricants de vehicles del món. Richards va dirigir personalment els equips de Benetton i BAR F1, portant a aquest últim a la segona posició en el campionat de constructors de F1 en 2004.

El director de l’equip BRX, David Richards, va comentar:

“El Ral·li Dakar és un dels grans desafiaments dins del motoresport, i que Prodrive ha volgut emprendre des de fa molt temps; esperant l’oportunitat adequada. La idea va venir de SAR el Príncep Salman; perquè Bahrain entrés en un equip. Aquest va ser el naixement de BRX”.

“El nostre equip de disseny ha estat treballant en el cotxe durant més de nou mesos. Ja hem estat avaluant el motor en el nostre banc de proves a Banbury i el primer xassís s’està muntant en el nostre taller. La formació d’un nou equip és increïblement excitant per a tots els involucrats, i realment creiem que hem creat un equip i un cotxe perfecte per al Ral·li Dakar.”

La seva Excel·lència Khalid Al Rumaihi, Director General de Mumtalakat, va afegir:

“Bahrain té una orgullosa herència en el motoresport, i per donar suport als reptes ambiciosos; BRX és la perfecta encarnació dels dos. Amb l’experiència de David Richards i el seu equip, juntament amb el desig de Bahrain de mostrar la nostra regió al món, és una aventura veritablement emocionant per a Mumtalakat i el nostre país”. Quan el BRX arribi a la línia de sortida del Ral·li Dakar 2021, serà un moment de gran orgull, i un capítol en la història de l’automobilisme de Bahrain que estem desitjant escriure”.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share