RAL·LICROSS: Nova prova i calendari aprovat

El calendari revisat del Campionat Mundial de Ral·licross per al 2020 inclou una nova ronda en Kouvola, Finlàndia, després d’haver estat aprovat pel Consell Mundial de l’Esport del Motor de la FIA.

World RX planeja començar en Holjes, Suècia, a la fi d’agost, la sèrie anunciada a principis de maig, amb la nova data de Kouvola fixada per a només una setmana després de la ronda sueca.

Kouvola, situada al nord-est d’Hèlsinki, va ser la primera seu d’una ronda del Campionat Europeu de Ral·licross en 2010, que va ser guanyada pel pilot britànic Liam Dauren en un Citroën C4 de Kenneth Hansen Motorsport-run.

Va romandre en el calendari europeu de Ral·licross fins que es va formar el World RX en 2014, amb la primera ronda del World RX al país guanyada per l’estatunidenc Tanner Foust en un Volkswagen Polo Marklund Motorsport-run. Finlàndia no ha celebrat un esdeveniment de World RX des de llavors.

Kouvola ha sofert l’amenaça de tancament en els últims anys, però ha estat seu de reeixides rondes de la sèrie nòrdica de RallyX durant les dues últimes temporades, a més dels esdeveniments nacionals.

S’espera que la reintroducció del circuit en el World RX es llanci oficialment a Finlàndia la setmana vinent.

L’esdeveniment finlandès substitueix efectivament a la ronda francesa en Loheac, que va ser cancel·lada al maig a causa de complicacions relacionades amb les restriccions a les reunions massives al país, que probablement s’aixecaran pocs dies abans que es planegés l’esdeveniment al setembre.

L’anunci també va confirmar les dates dels altres sis llocs que acolliran les rondes mundials de RX enguany, inclòs l’esdeveniment belga a Spa-Francorchamps del 2 al 4 d’octubre.

La data belga és el mateix cap de setmana en el qual està previst que se celebri el Ral·li de Ypres, i encara que està a uns 280 km de Spa, el comitè organitzador del Ypres Club Superstage va confirmar el dimecres que està en converses amb el promotor del WRC sobre una inclusió en el calendari revisat del Campionat Mundial de Ral·lis d’enguany, i que espera celebrar en l’escenari de Spa.

Si això succeís, els dos esdeveniments del campionat mundial podrien celebrar-se el mateix cap de setmana en una proximitat similar.

En una altra part de la declaració de la WMSC, es va anunciar que els Campionats Europeus de Ral·licross per a Supercar i Super1600 es desenvoluparan cadascun en tres rondes, Supercar s’unirà al World RX a Suècia, Letònia i Bèlgica i Super1600 assistirà a esdeveniments a Finlàndia, Portugal i Catalunya.

No s’ha donat a conèixer cap informació sobre on se celebraran les rondes de la Sèrie Internacional de RX2 d’una sola marca o la nova categoria de Projekt E elèctric.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments