DTM: Kubica: «El canvi al DTM és comparable amb el desafiament del WRC»

En la seva carrera esportiva, Robert Kubica mai ha evitat nous desafiaments en diverses competicions. La seva última aventura és l’entrada en el DTM amb BMW. El polonès compara el canvi de la Fórmula 1 al DTM amb la seva participació en el Campionat Mundial de Ral·lis (WRC) de llavors, que va començar després de la Fórmula 1 i el seu greu accident de 2011.

Kubica compara els obstacles que ha de superar en el DTM amb el seu desafiament del WRC.

«Quan vaig canviar al Campionat Mundial de Ral·lis, es tractava de descobrir una nova sèrie. Necessites habilitats completament diferents per a això. També es tracta de com conduir el cotxe, però els pilots de ral·li necessiten qualitats especials. Bàsicament vaig haver d’aprendre tot des de zero».

Subratlla que en aquell moment no podia utilitzar la seva experiència en el circuit, per la qual cosa cada ral·li era una tasca completament nova per a ell. Encara que el DTM es condueix en circuits clàssics, molts dels quals Kubica ja coneix de l’era de la Fórmula 1, el nivell de desafiament pot certament comparar-se amb el seu temps en el WRC.

«L’experiència juga un paper important!»

«Aquesta és una sèrie de carreres completament diferent, un enfocament completament diferent. Fins i tot les curses dels caps de setmana són completament diferent del que estic acostumat. Quasi no tinc temps per a provar les coses abans de la qualificació. L’experiència és essencial per a això. Això ja va ser el cas en el Campionat Mundial de Ral·llis, i s’aplica al DTM també

El nivell del DTM és alt, Kubica també ho sap. Per això està segur que la seva experiència en les carreres jugarà un «paper important».

«Et puges al cotxe i ets bastant bo de seguida, però quan el campionat està al màxim nivell, mig dia en el cotxe no és suficient perquè les condicions canvien constantment i sempre has de provar coses noves», diu.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments