FÓRMULA 1: La FIA no vol clons les properes temporades

Després de castigar el Racing Point, la Fórmula 1 s’avança contra els «clons» d’un altre equip el 2021. La FIA va recolzar les protestes de Renault contra Racing Point pel fet que els conductes de fre de Racing Point d’aquest any són igual que el Mercedes de l’any passat.

Nikolas Tombazis, director de monoplaces de la FIA, va confirmar que es faran canvis a la normativa per deixar clar: a la F1 no hi ha lloc per a ‘clons’ d’altres, tret de components molt específics:

‘Tenim previst introduir algunes modificacions a la normativa esportiva del 2021 que evitaran que aquesta es converteixi en la norma a curt termini. D’aquesta manera, s’evitarà que els equips utilitzin part extensa de fotografies per copiar peces senceres d’altres cotxes de la manera que ho va fer Racing Point. Acceptarem que es copien components individuals a les zones locals, però no volem que el cotxe sigui essencialment una còpia d’un altre . ”

Tombazis, també citat per Motorsport.com, aclaria:

«Donarem orientacions al respecte, així com la normativa i la redacció en les pròximes setmanes. Volem donar un missatge molt clar als equips que ara no haurien de començar a fer-ho pel cotxe de l’any vinent, perquè simplement no s’ho permetrà. Per descomptat, s’acceptarà que els equips, qualsevol cosa que tinguin ara a els monoplaces 2019/2020, no hagin d’eliminar ni començar de nou, perquè no és la manera de funcionar ”.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments