WRC: Ral·li d’Estònia 2020: La lluita entre WRC2 i WRC3 guanyada per Solberg

Una punxada durant el tram de Otepää del dissabte al matí va ser un obstacle menor per al noruec Ostberg que aviat va recuperar el lideratge de la categoria WRC2 abans d’allunyar-se dels seus rivals.

El diumenge es va produir un altre augment de ritme del líder de la sèrie, en pilotar el seu Citroën C3 R5 a sis victòries de tram consecutius. Al final de la carrera, Østberg avantatjava en 1 minut i 28,4 segons al seu rival més pròxim, Adrien Fourmaux, i va aconseguir un tercer botí de punts màxims per a la seva campanya en aquest campionat.

«És agradable estar de tornada i ha estat un cap de setmana molt bo. Hem estat just on volem estar i hem marcat un bon ritme durant el cap de setmana. Estic molt content amb el nostre progrés», va dir.

El segon lloc va ser un resultat millor que el que Fourmaux havia anticipat. El pilot del Ford Fiesta Rally2 va començar l’última especial de Kambja en tercer lloc. No obstant això, una punxada d’última hora per a Nikolay Gryazin li va donar la posició i la va arrabassar amb totes dues mans.

«Honestament, estic molt content. Poder lluitar amb nois amb més experiència, em complau. Vull donar les gràcies a l’equip, va ser un llarg rallye i molt dur per al cotxe», va dir l’exultant francès.

La decepció de Gryazin va ser evident en arribar a la meta de l’especial en el seu Hyundai i20 R5. Va cedir gairebé tres minuts amb la punxadai va caure a la cinquena posició.

Imagen

Pontus Tidemand va tenir un ral·li consistent en el seu Skoda Fabia Rally2 i era allí per a recollir els fruits quan Gryazin va tenir problemes. La seva recompensa va ser la tercera posició, 1min 21.7seg. darrere de Fourmaux. Eyvind Brynildsen va ser quart en el seu cotxe similar, a només 2,1 segons del Tidemand després de més de dos dies d’acció a fons.

Ole-Christian Veiby va tenir un cap de setmana per a oblidar a Estònia. Va tornar a arrencar el diumenge al matí després d’una doble punxada en l’etapa anterior, però el seu ral·li va anar a pitjor quan va sortir-se en la penúltima especial de l’esdeveniment.

WRC3 – Solberg més ràpid que els WRC2

Oliver Solberg es va allunyar dels seus rivals per a aconseguir una primera victòria en el WRC 3 el diumenge en el Ral·li d’Estònia.

Malgrat dues punxades el dissabte al matí, el jove noruec va lluitar ràpidament per a tornar al capdavant i ja no va abandonar durant la resta de l’esdeveniment. Pilotant un Volkswagen Polo GTI R5, va evitar qualsevol problema i va aconseguir la victòria en el WRC 3 per 59,0seg.

La impressionant actuació de Solberg també li va permetre acabar novè en la general i encapçalar la classificació de tots els cotxes R5, 38,7seg. per davant del guanyador del WRC 2, Mads Østberg.

«Fantàstic! Va ser un tram difícil, la meva roda davantera esquerra va ser molt dolenta al final. Molt dur, amb condicions diferents cada vegada, però va ser molt divertit», va explicar Solberg al final de l’última especial el Wolf Power Stage.

Kajetan Kajetanowicz estava en camí d’aconseguir un merescut segon lloc amb el seu Skoda Fabia Rally2. No obstant això, el pilot polonès es va quedar fora de les ràpides pistes estonianes quan es va sortir en l’especial final i va cedir la posició al pilot del Hyundai i20, Jari Huttunen.

Egon Kaur va completar el podi en un altre Fabia, 48,8seg. darrere de Huttunen malgrat sofrir també una punxada en el TC16. L’heroi local estava 48,8seg. per davant del quart lloc, Marco Bulacia, en un Citroën C3 R5.

Imagen

Karl Kruuda va completar els cinc primers llocs en el seu Polo, 4min04.9seg per darrere del ritme líder al final del ral·li. L’estonià estava a només 7,8 segons per davant del pilot de Citroën Nicolas Ciamin que va acabar sisè.

Gustav Kruuda (germà de Karl) va ser un altre home que va tenir una dramàtica sortida en el Ral·li d’Estònia. El jove de 22 anys va bolcar el seu Polo en el tram de Kaagvere. El seu compatriota Raul Jeets va sofrir un destí similar, sortint-se de la amb el seu Skoda.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments