FÓRMULA 1: Carey creu en una evolució respectuosa amb l’essència

En un moment en què es prepara per “lliurar” la cartera a Stefano Domenicali, Chase Carey, el director general de Fórmula 1, adverteix que l’esport no ha de seguir sent un esclau del seu passat i que els seus protagonistes han de permetre’s acceptar canvis, ja sigui a concepte, com ara canvis en el format de la qualificació, graelles invertides o, en termes generals, canvis en el format dels caps de setmana del Gran Premi:

“La majoria dels esports, quan parlen de canvis, els aficionats ‘hardcore’ resisteixen aquests canvis” ,


“La MLB (Major League Baseball), quan hi havia un batejador designat, gairebé tothom no li agradava, la NBA va introduir la línia de tres punts, als nuclis durs no els hi va agradar. En la majoria d’aquests casos, no tots, però en la majoria dels casos, aquests canvis es van acabar considerant positius, aportant nova energia i aportant una nova perspectiva. En qualsevol cas, crec que cal tenir cura de no introduir les mesures equivocades. Hem de reconèixer la importància de la història i la importància d’allò que va fer especial aquest esport, però no podem deixar que es converteixi en una camisa de força que no permeti considerar canvis que realment puguin millorar l’esport per als aficionats.

Una decisió sobre la classificació, crec que ha de ser una decisió de grup. Des del meu punt de vista, no ho imposarem.

Intentem, discutim els pros i els contres, fem els deures adequats, pensem en els avantatges i en la resta de qüestions i fem un debat honest amb tothom. Allà és important tenir un esperit de col·laboració i no només mirar els interessos personals, tant si és bo o dolent per a mi com a equip, sinó si és bo o dolent per a l’esport, i fer un judici informat.

És una decisió que considerem respectuosa amb l’esport i crea millors curses per als aficionats? En definitiva, d’això es tracta.

Admet, no a tots els aficionats “mai no estaràs satisfet al 100%, per això hem de considerar el judici com una cosa que creiem que millorarà l’esport”.

“Sense fer veure que només tirem idees a una paret, sempre hauríem d’intentar” empènyer-nos “a altres maneres de fer l’esport més interessant i emocionant per als aficionats”.

En un moment en què hi ha equips que continuen oposant-se a la inversió de les graelles, el cap de setmana passat al Gran Premi Eifel, on divendres no hi va haver entrenaments lliures a causa del mal temps, hi havia diversos pilots i caps de equip per donar la benvinguda a la idea d’un cap de setmana de dos dies, tal com estava previst per a Imola, una cursa que tindrà lloc una setmana després del Gran Premi de Fórmula 1 de Portugal.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments