FÓRMULA 1: Per què Mercedes no subministra unitats de potència a Red Bull?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Toto Wolff, cap de l’equip Mercedes, explica la seva oposició al subministrament d’unitats de potència a Red Bull a partir del 2022, diu que no té capacitat i que el benefici de màrqueting seria reduït.

Red Bull està a la recerca d’un nou proveïdor d’unitats de potència després que Honda anunciés que deixaria la F1 al final de la temporada 2021.

Wolff descartava la possibilitat que Mercedes pogués subministrar unitats de potència a Red Bul durant el cap de setmana de l’Eifel GP, deixant a Ferrari i Renault com els únics fabricants existents que podien subministrar motors.

Red Bull ha dit que la seva opció preferida seria fer-se càrrec del projecte de la unitat de potència Honda des del 2022, però això seria dependent d’una congelació del desenvolupament del motor.

Wolff estava prèviament obert a treballar amb Red Bull el 2015, quan l’equip intentava tallar els llaços amb Renault. Els debats van arribar fins al nivell de la junta directiva de Mercedes, on el pla va ser finalment rebutjat.

Preguntat per que havia canviat de punt de vista des de 2016, Wolff explicava que un acord ara no només oferiria beneficis de màrqueting reduïts, sinó que també estiraria encara més la capacitat de la divisió de Mercedes de High Performance Powertrain, que ja està destinada a proveir altres tres equips F1 de 2021.

“En aquell moment, la idea era que Mercedes i Red Bull poguessin treballar junts a nivell de màrqueting”, va dir Wolff.

“Estàvem interessats en la plataforma que Red Bull va proporcionar, ja que són una marca molt guai i molt innovadora en el que fan.

Però mai va arribar a bon terme.

“Avui és simplement un problema de capacitat. Aquestes unitats d’energia són molt complicades. Estem en una situació que no podem expandir-nos contínuament.

“Des d’un punt de vista logístic, des d’un punt de vista de cost, no és possible que subministrem Red Bull amb una unitat de potència.

“No és realment la nostra prioritat subministrar motors.

“Nosaltres els construïm i els plantem en els nostres cotxes, i òbviament per refinançar els costos que els donem als clients.”

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments