AUTOCROSS: Lleida decidirà el campionat CEAX 2020 de tan sols dues curses

Si bé de forma reduïda respecte a les temporades habituals del Campionat d’Espanya d’Autocross Golspeed, la Reial Federació Espanyola d’Automobilisme i dos organitzadors han aconseguit tirar endavant el CEAX 2020 amb dues proves tal com ha passat amb altres modalitats en aquest any tan particular, la segona de les quals es disputarà aquest cap de setmana.

Les circumstàncies en què ens trobem són absolutament excepcionals i mai abans hem passat per un moment així, pel que és d’agrair que tant Escuderia Mollerussa com Escuderia Lleida hagin fet un pas endavant, a més de comptar amb el beneplàcit de les autoritats governatives i sanitàries a l’autoritzar la realització de les dues carreres, però amb el condicionant de l’absència de públic. Altres organitzadors ho han intentant i fins i tot tenien tot preparat per dur a terme les seves respectives proves, encara que en aquest cas han estat les condicions en què es trobaven els seus municipis per no celebrar-les.

Un programa horari adaptat

Per pal·liar en certa mesura aquesta manca d’activitat, Escuderia Lleida ha programat per al divendres 20 de novembre una sessió d’entrenaments lliures de 14 a 17 hores, coincidint així amb les verificacions optatives de l’22è Autocross Ciutat de Lleida que es podran realitzar entre a la una i les set de la tarda. L’activitat continuarà el dissabte 21 amb les verificacions de 8:00 a 10:30 hores per iniciar les manegues de qualificació de totes les categories a partir de les 12:00, ja que s’ha avançat l’horari tenint en compte l’època de l’any en la qual ens trobem, amb menys llum natural ja ben entrada la tarda. Les primeres mànegues de qualificació es disputaran des de les 13.45 i les segones arrencaran a les 15:30 mentre les terceres seran el diumenge 22 a partir de les 9:30. A continuació i després d’un breu recés, tindrem les finals B (11:20 hores) i posteriorment les finals A (12:30), amb les quals es donarà per conclosa la temporada amb els nous campions de 2020.

La llista d’inscrits arriba a un total de 62 participants, tres més que en la prova de Mollerussa i on una vegada més la de major participació serà Car Cross amb més de vint pilots, sent Iván Piña el líder provisional. A la resta de categories de monoplaces hi haurà nou pilots en Car Cross Promoció amb Antonio Herrerías encapçalant la classificació provisional mentre a Car Cross Júnior lidera el debutant Gil Membrado, amb set pilots en competició. Entre els espectaculars monoplaces de Divisió 3, seran inicialment quatre a la graella de sortida amb Ares Lahoz encapçalant la classificació i que podria ser la primera pilot en aconseguir un títol absolut en la modalitat d’Autocross. Pel que fa a les de Turismes, els tres cotxes de Divisió 1 compartiran les seves mànigues amb els disset de Divisió 2, sent Tomás Aranda i Iván Puig respectivament els líders provisionals.

Cal recordar que no està permesa la presència de públic i que hi haurà certes restriccions d’accés per als equips participants, amb limitació de persones en cada un d’ells seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. No obstant això, la prova tindrà el seu corresponent resum al programa Racing for Spain que s’emet cada setmana al canal temàtic Teledeporte, ja que no es podrà retransmetre en directe a causa de tot el que està provocant el covid-19.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments