CATALUNYA: El RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya supera totes les previsions d’inscrits en la seva primera edició

La llista d’inscrits del 1r RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya del proper 19 de desembre ja ha estat publicada amb 85 equips inscrits.

La prova de velocitat i regularitat ha estat creada amb l’objectiu de que els pilots i equips de ral·li poguessin recuperar l’esperit de la competició. La prova ha assolit un èxit d’inscripció amb 85 participants, 25 més dels inicialment previstos.

Dels 85 equips inscrits, 63 ho faran en l’apartat de Velocitat, 6 en Regularitat Súper Sport i 16 en Regularitat Sport. La llista no la podia encapçalar cap altre que l’actual Campió de Catalunya absolut de Ral·lis, Eduard Pons-Alberto Chamorro (Skoda Fabia R5), les altres unitats d’Skoda Fabia R5, un dels vehicles de referència de la categoria, serà per l’Albert Orriols, en Josep Bigas i en Miguel Díaz-Aboitiz. Un dels cotxes més extrems que es podran veure seran els tres Porsche 997 GT3 d’en Xavier Domènech, Jordi Gaig i Santiago Mateo.

Els nous Peugeot 208 Rally4 tindran presencia amb David Nafria i Josep Bellmunt, també és destacable la presència de 8 equips del Volant RACC-Trofeu Mavisa, que lluitaran per ser els primers d’aquest apartat. Mentre que diversos cotxes clàssics també podran gaudir de la prova com l’Opel Ascona 400 (Francesc Gutiérrez), Volkswagen Golf GTI (Jordi Ventura), Renault 5 Turbo (Gabriel Reyes).

La imagen puede contener: automóvil y exterior, texto que dice "AGRO BLANCH ANĆH RACC 5373KF DOGA Nacho Mateo фoTorpaфиR"

Un èxit des del primer moment

En el reglament del Ral·liSprint el RACC va marca com xifra màxima 60 participants. En només una setmana aquesta xifra és va ampliar fins a 80, quantitat que en aquell mateix dia es va omplir i es va tornar a quedar curta, a 18 dies del tancament teòric del termini d’inscripció. Finalment el RACC ha publicat una llista de 85 cotxes oficialment admesos, una xifra màxima per poder desenvolupar la prova sense problemes.

El gran nombre de participants ha fet treballar de valent per garantir la seguretat en la lluita contra els contagis de la pandèmia. Tots els equips i professionals desplaçats al Circuit de BCN – Catalunya passaran un control de temperatura i hauran de portar la mascareta i seguir les indicacions del personal de seguretat.

El 1r RallySprint RACC comptarà amb un recorregut de 33,9 quilòmetres cronometrats que constarà de tres passades per un tram d’11,3 km que es repetirà en fins a 3 ocasions. En aquest traçat s’hi inclou part del circuit de velocitat i també alguns vials, carreteres de servei i altres espais que formen part de la instal·lació. Tots els participants podran fer una passada de reconeixements el mateix dia 19 al matí.

Pilots i copilots tindran una hora i un minut exactes per a passar les verificacions i els reconeixements del tram que començaran a les 9 del matí. Els horaris de la cursa, pel que fa al primer participant, seran els següents: Inici (11:30h), Tram 1 (11:39h), Tram 2 (13:36h) i Tram 3 (15:33h), mentre que el final està previst a partir de les 15:51h.

La imagen puede contener: automóvil, cielo, exterior y naturaleza

Aquest 1r RallySprint RACC farà tornar l’ambient dels ral·lis a una instal·lació de velocitat pura com ho és el Circuit de Barcelona-Catalunya. Malgrat tot, no serà la primera vegada que els cotxes de ral·li competeixen en aquesta pista de velocitat. Els anys 1993 i 1995 el Circuit va formar part de l’itinerari del Rallye Catalunya-Costa Brava del Campionat del Món de Ral·lis.

Un esdeveniment solidari i segur per als aficionats

L’organització donarà part dels ingressos recaptats per les inscripcions dels equips a La Marató de TV3, que aquest any es farà el dia següent del RallySprint RACC, diumenge 20 de desembre, i estarà dedicada a la recerca, la sensibilització i la divulgació de la lluita contra la covid-19.

Degut al fet que la prova no podrà tenir espectadors a peu de pista, el RACC i el Circuit de Barcelona-Catalunya s’han preparat tècnicament per a poder oferir la retransmissió en directe de tot el RallySprint a través de streaming. Serà un seguiment complet, ja que a les imatges dinàmiques de les tres passades pel tram s’hi afegiran entrevistes a pilots i comentaris d’especialistes en un plató que s’instal·larà en el propi recinte. Aquesta retransmissió s’iniciarà a les 11:30 i es podrà seguir durant tot el dia connectant-se a les diferents xarxes socials del RACC i del Circuit de Barcelona-Catalunya.

Llista d’inscrits completa: clica aquí

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments