CATALUNYA: Pons – Carrera s’emporten el Ral·li de Lloret 2021

Lloret de Mar va donar el tret de sortida a la temporada 2021 del campionat de Catalunya de Ral·lis, amb el 8 Ral·li Lloret de Mar. Una prova amb un recorregut pels trams més famosos de la Costa Brava ha fet que la llista d’inscrits per aquest cap de setmana passes de llarg el centenar d’equips inscrits.

El ral·li comptava amb 150 quilòmetres cronometrats, dividits en dues etapes, una nocturna i un altra diurna, i 12 trams. La igualtat entre els primers espases va marcar l’inici de la prova i el desenllaç de la mateixa.

Freddie Milne i Patrick Walsh van donar la sorpresa amb el seu Ford Fiesta R5 divendres a la tarda, marcant el primer scratx del ral·li i col·locant-se com a líders després del tram de Tossa-St. Grau, en el que era el seu segon ral·li sobre asfalt, sorprenent.

Luis Vilariño i Àlex Noriega van patir un contratemps en el primer quilòmetre del primer tram, el que va hipotecar tota la prova amb el seu nou Skoda Fabia Rally 2 EVO que estrenava aquí. El seu ritme era per emportar-se la prova, o com a mínim per places de podi.

Eduard Pons i Cándido Carrera van marcar el millor registre a Osor, agafant el lideratge que ja no deixarien fins al final de la prova, gràcies en part a una última secció nocturna d’escàndol encadenant tres scratx consecutius.

Pons – Carrera van iniciar els primers la jornada de dissabte però eren Luis Vilariño i Álex Noriega qui més victòries en trams sumaven en tot el ral·li, amb un total de 5 demostraven que de no ser per l’incident del primer tram haurien millorat de sobres la seva 14a posició final.

©️ Francesc Rodríguez

Pep Bassas (subcampió d’Europa Júnior 2020) i Llorenç de Ferrer, van treure tot el suc possible del Peugeot 208 Rally4, un cotxe dues rodes motrius, amb unes prestacions a nivell de potència inferiors als R5 o altres quatre rodes motrius. El català va fer un recital inclús aconseguint un scratx en la desena especial. Amb aquest registre aconseguien assegurar la segona posició.

Eduard Pons i Cándido Carrera gestionaven l’avantatge amb què dominaven la prova i s’emportaven el 8è Ral·li Lloret de Mar. Una victòria que els situa com a primers líders del Campionat de Catalunya de Ral·lis 2021, per davant de Pep Bassas-Llorenç de Ferrer i Xavier Domènech-Axel Coronado, tercers classificats amb el seu imponent Porsche 997 GT3-R.

Freddie Milne i Patrick Walsh aconseguien marcar l’scratx de l’última especial, que el pujava fins la quarta posició, just per davant d’uns combatius Dani Oliveras i Josep Ramon Ribolleda amb un cotxe de prestacions molt més modestes, que aconseguien una molt meritoria cinquena posició final.

Regularitat

La lluita per la victòria en Regularitat Súper Sport i Regularitat Sport era un altre dels punts d’atenció de la prova per ser també la primera puntuable d’aquest 2021, José Luis Moreno i Isidre Noguera eren els vencedors en Regularitat Súper Sport, al volant d’un BMW E30 320i. Ramon Dalmau-Marc Moragas (BMW 325 l) i Aureli Hernández-Jordi Serra (Renault 5 GT Turbo) completaven el podi.

porsche ralli lloret 2021 francesc rodriguez
©️ Francesc Rodríguez

Em Regularitat Sport Carles Miró i Iván Matavacas eren els primers classificats al volant del seu, ja mític, Porsche 911 SC, davant de el Porsche 944 Turbo pilotat per Antonio Verdaguer-María Jesús Mora i el Volkswagen Golf GTI de Josep M. Molas i Albert Sánchez.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments