FÓRMULA 1: Red Bull presenta la nova arma per al 2021, el RB16B

Red Bull ha presentat avui el RB16B, la nova màquina amb la qual intentarà l’assalt al títol del 2021.

L’equip amb seu a Milton Keynes vol fer un pas endavant en termes de competitivitat i espera que aquesta evolució del RB16 pugui portar somriures, victòries i … qui sap si el títol.

El cotxe de l’any passat va ser una mica inestable, amb una part posterior difícil de manejar, cosa que va dificultar la vida d’Alex Albon, però no va evitar que Max Verstappen s’introduís de tant en tant en els primers llocs, tot i que no de la manera habitual. Certament, l’equip va intentar corregir els punts febles del cotxe de la temporada anterior i donar a Verstappen i Sérgio Pérez millors eines per assolir els podis.

Aquest és un any de canvis per a Red Bull. L’entrada de Pérez és una de les més importants, ja que el mexicà ocupa el seu lloc a l’equip després de veure com Sebastian Vettel ocuparà el seu lloc a Aston Martin. Pérez arriba amb la missió d’aportar punts a l’equip de forma regular, a més d’atreure a Verstappen, que des de la sortida de Daniel Ricciardo mai ha tingut competència interna per igualar-se.

Imagen

També és l’últim any d’Honda a la F1. Els japonesos volen deixar la competició i han estat treballant en la nova unitat motriu, que s’espera que aporti més competitivitat a Red Bull, que al seu torn ha començat a reorganitzar-se internament, amb la creació d’un nou departament que serà el responsable per als motors d’equip del 2022 al 2025, una finestra temporal en què Red Bull utilitzarà la unitat Honda, que cedirà la propietat intel·lectual del motor.

Aquest és un any decisiu per a Red Bull. Amb la finalització dels contractes dels pilots de Mercedes a final de temporada, la missió de Bull és convèncer a Max Verstappen que està en l’equip adequat per tenir èxit i això només passarà si és capaç de lluitar per podis i victòries en un regularment. El projecte de Red Bull es basa en el talent de l’holandès i els líders de l’equip volen mantenir a tota costa el jove, sabent que si no són competitius el 2021, podria ser el mateix Verstappen el que tocaria a la porta de Mercedes.

A l’altra banda del garatge hi haurà un Pérez motivat per l’oportunitat que es donava en una etapa en què ja semblava que havia perdut l’esperança d’estar a la graella d’aquesta temporada. El mexicà tindrà la missió de mostrar el seu valor al regne de Verstappen i intentar garantir una plaça per al 2022, sempre amb Alex Albon i fins i tot amb Pierre Gasly al darrera, sense saber què podria donar Yuki Tsunoda en la seva temporada de debut. Pérez ja s’ha mostrat com un dels pilots més sòlids a la meitat de la taula, però ara ha de demostrar la seva vàlua en un dels millors equips de la F1.

Red Bull ho té tot per fer millor que el 2020. Un parell que dóna més garanties, una Honda decidida a deixar la competició en una nota positiva i el geni d’Adrian Newey per intentar fer aquest xassís el més competitiu possible, aprofitant el canvis en les normatives que van dictar una reducció del 10% en aerodinàmica per recuperar terreny per a les Silver Arrows.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments