FÓRMULA 1: Ja coneixem el nou Mercedes W12 per al 2021

Mercedes ha mostrat el seu nou monoplaça per a la temporada 2021, el W12, amb un esquema de colors lleugerament revisat, mantenint el tema de la lluita contra el racisme.

Mercedes comença el 2021 a la recerca d’alguna cosa que mai s’ha guanyat, un vuitè títol consecutiu per part dels constructors, que vol donar a Lewis Hamilton també el vuitè títol, una gesta sense precedents, si s’aconsegueix.

Mercedes ha estat el referent des del començament de l’era híbrida el 2014, dominant sens dubte la F1, sent molestat per Ferrari de tant en tant, però mai d’una manera que posi en dubte el títol. El 2020 va ser un any excel·lent per a Mercedes, que va aconseguir millorar un dels punts febles del cotxe, que era l’agilitat del monoplaça en les corbes lentes, donada la seva longitud. El W11 s’ha convertit en una de les millors creacions de Mercedes, de manera que, des de la cursa de Spa, l’equip ha deixat d’actualitzar el cotxe, centrant-se en els treballs per al 2021, que amb els canvis a la normativa van suposar una reducció del 10% suport aerodinàmic que s’ha de recuperar. Les Silver Arrows van tenir molt de temps per pensar en aquest cotxe.

Els canvis del cotxe d’aquest any es centren, doncs, més en l’aerodinàmica, a més d’una actualització del motor Mercedes.

L’esquema de colors es va acabar de perfeccionar, ja no tenia les estrelles que hi havia a la coberta del motor, on ara es pot veure la inscripció AMG repetida en tons grisos. El color del cotxe segueix sent la qüestió de la lluita contra el racisme que encara està a l’agenda de l’equip i sobretot de Lewis Hamilton.

Imagen

Hamilton té la missió de fer història de nou, després de ser el protagonista de la novel·la de la renovació del contracte, que només es va prorrogar un any més, un tema que farà funcionar molta tinta. Però Hamilton té una oportunitat d’or per convertir-se en el més reeixit de la història, tornant a inscriure el seu nom en or als llibres de F1. A l’altra banda hi haurà Valtteri Bottas, l’etern número 2 que enguany torna amb la missió d’esborrar aquesta etiqueta i finalment colpejar Hamilton.

Probablement aquest és el final d’una era. La història de la renovació de contractes i l’actitud de Mercedes demostren que el 2022 pot aportar cares noves i una petita revolució a l’equip pensant en el futur a mitjà termini. Per tant, aquest és potser l’últim capítol d’aquesta història, amb els mateixos protagonistes que guanyen sense parar des del 2017.

Imagen

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments