WEC: Jenson Button: “Vull desenvolupar un cotxe per a Le Mans”

Jenson Button s’ha divertit al món de les carreres des que va deixar la F1. Des del Super GT fins a la resistència i tot terreny, el britànic ha demostrat el seu talent en diverses categories. Però no va amagar que té un somni: Le Mans. No només participar en la cursa, sinó involucrar-se en un projecte des del principi.

Button és un dels pilots amb més experiència que ha competit en diverses categories. Però el somni de guanyar Le Mans i, sobretot, inserir-se en un projecte que es basa en la seva experiència i talent per desenvolupar un cotxe és el gran somni del pilot britànic:

M’encanta fora de carretera i m’agradaria fer un ral·li o un ral·licros. Ja he parlat amb molts dels nois i em van dir: “vols fer ral·licros, bé, tinc un cotxe que pots provar”. Voleu fer un ral·li? Tinc un cotxe que també es pot provar. Però el meu somni és competir a Le Mans el 2023, diria. Probablement, crec que es prepara per ser la millor època de la història. Recordo que en vaig parlar probablement fa deu anys, en realitat, a Le Mans, i de l’especial que era. Vam tenir tres fabricants funcionant amb LMP1 i després va disminuir molt ràpidament, però ha tornat a funcionar. És increïble, hi haurà set o vuit fabricants a LMDH / LMH.

Per a mi és important no només pujar al cotxe. Vaig pujar a un cotxe a Le Mans 2018 per l’experiència del futur i em va encantar, però encara no era el meu cotxe. Vull desenvolupar un cotxe, aquest és el meu punt fort. Vaig parlar amb un parell de persones i, per ser justos, tinc 41 anys i pensen que és l’edat perfecta. L’edat mitjana és el millor moment per a un pilot de resistència perquè no hi ha res a demostrar. Ser allà per desenvolupar el cotxe, construir-lo perquè sigui ràpid.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua